Stiu ca nu de foarte mult timp am anuntat un virus aici ce se raspandeste prin messenger si cu o luna si ceva in urma aici anuntasem primul virus de messenger de cat acest blog este online.
Astazi imi pare rau sa va anunt, dar a aparut o versiune mult mai agresiva care ca si cele amintite mai sus se raspandeste tot prin Yahoo! Messenger.
Datorita faptului ca virusul vine cu un mesaj in spaniola, multi dintre romani o sa isi dea seama de aceasta amenintare si o sa fie protejati.
Iata mesajul Virusului www3.mfotoblog.com/uploads/1346536/IMAGEN006.JPEG.zip:
edite esta foto… crees que se ve bien? la acabo de crear en photoshop http://www3.mfotoblog.com/uploads/1346536/IMAGEN006.JPEG.zip
Daca la prima vedere terminatia link-ului este ca o poza arhivata cu zip: IMAGEN006.JPEG.zip va sugerez sa nu va lasati pacaliti, deoarece in aceasta se ascunde fisierul “IMAGEN006.JPEG_www.mfotoblog.com” cu extensia .com, fiind un EXECUTABIL (virus) .
Toata aceasta smecherie compusa din IMAGEN006.JPEG si un nume de website www.mfotoblog.com este facuta in asa fel incat sa induca in eroare utilizatorul pentru a accesa fisierul si ai ascunde ata adevarata extensie cat si scopul.
Din pacate conform site-ului VirusTotal acest virus este detectat doar de 13 din 41 de antivirusi pana in momentul in care realizez acest articol.

RSS Feed
Google+
