Activare cont Administrator in Windows 7

La Windows Xp treaba cu contul de administrator era relativ simpla pentru ca te delogai sau in cazul in care nu mai stiai parola la Windows era deajuns sa apesi de doua ori combinatia ALT+CTRL+DELL, scriai administrator si in cazul in care nu setasei nici o parola pentru acest cont puteai sa intri in calculator.

La Windows 7 treaba cu contul de administrator sta ceva mai complicat si daca ai un singur user la care ai uitat parola, atunci resetarea acesteia in Windows 7 iti va da ceva bataie de cap.

Cum activez contul de administrator in Windows 7

In primul rand daca totusi mai ai acces la calculator si nu ti-ai uitat parola – (vezi Metoda 5), pentru a activa acest cont exista mai multe metode:

Metoda 1  – prin Local Users and Groups

Pentru a activa contul de aministrator folosind metoda prin Local Users and Groups urmatii pasii de mai jos:

 • deshideti Local Users and Groups  -> click dreapta pe Computer -> mergi pe Manage -> Local Users and Groups ->Users sau tot acest lucru il puteti obtine prin scrierea in casuta de cautare de la start lusrmgr.msc
Manage - start menu

Manage - start menu

 • la Users dati click dreapta pe contul Administrator mergeti pe Properties si debifati casuta Account is disable

Metoda 2 – prin Comand Prompt

In acest caz activarea contului de administrator in Windows 7 devine floare la ureche daca stiti comanda care face acest lucru:

 • deschideti comand prompt-ul -> Start scrieti cmd si rulati programul. De preferat ar fi sa-l rulati cu drepturi de administrator ca sa nu intampinati alte probleme.
Run comand prompt as administrator

Run comand prompt as administrator

 •  in cazul in care intampinati vreo confirmare dati Yes
 • in comand prompt introduceti comanda de mai jos urmata de un enter:
net user administrator /active:yes

Comanda activare cont administrator - Windows 7
Comanda activare cont administrator – Windows 7

Metoda 3 – prin Local Security Policy

Local Security Policy reprezinta totalitatea politicilor de securitate si nu numai ale unui sistem de operare.

Banuiesc ca o mica parte din vizitatorii acestul blog au cunostinta despre asa ceva, insa cei atehnici sau cei care utilizeaza calculatorul doar ca pe o unealta in alte scopuri sigur nu au nici cea mai mica  idee cum ca ar exista asa ceva la ei in computer, asa ca pentru a activa contul de administrator din Windows 7 folosindu-ne de Local Security Policy urmati pasii de mai jos:

 • deschidem Local Security Policy -> Start scriem in casuta de search Local Security Policy mergem pe Local Policies apoi pe Security Options dupa care in panoul din dreapta prima optiune de sus este Accounts: Administrator account status
 • dam dublu click pe aceasta si schimbam starea acestuia din disable in enable
Local Security Policy

Local Security Policy

Atentie: Pentru curiosi daca nu stiti ce faceti ar fi bine sa nu umblati si la alte setari in Local Security Policy inafara de cele indicate in acest tutorial.

Metoda 4: in timpul instalarii – Windows 7

Avand in vedere ca aceasta metoda este legata de instalarea sistemului de operare Windows 7 am sa fac o mica referire catre acest tutorial.

Cand ajungeti la partea de setare a parolei pe contul ales de voi apasati tasta F10 care vadeschide fereastra comand prompt.

Setare parola cont Windows 7

Setare parola cont Windows 7

In aceasta fereastra va trebui sa introduceti comanda de la Metoda 2:

net user administrator /active:yes

Activare cont administrator Windows 7 - instalare

Activare cont administrator Windows 7 - instalare

Metoda 5 – din registrii folosind un DVD cu Windows

Aceasta metoda este ceva mai greoaie, insa in cazul in care ai uitat parola la contul tau de Windows si din pacate numai pe acela il aveai activ cu drepturi de administrator, atunci aceasta este singura metoda care iti confera o reusita de 100% in a avea din nou acces la calculatorul tau fara o formatare.

De precizat ar fi faptul ca in cazul in care si pe cuntul de administrator ai parola pe care nu o detii tu personal sau ai uitat-o deasemenea, atunci tot tutorialul de mai jos nu iti va fi de folos.

Avand in vedere ca tutorialul implica modificarea unor chei de registru este bine ca inainte de modificarea oricarui fisier (in cazul de fata fisierul SAM) sa ii faceti o copie de siguranta in alta locatie pe hard disk, stick usb… etc

Pentru inceput avem nevoie de un DVD cu Windows 7 sau de un CD/DVD bootabil cu un soft care sa stie sa incarce registrii de windows pentru a-i putea modifica ulterior.

In cazul de fata eu zic ca un DVD cu Windows 7 este mai mult decat suficiet asa ca sa trecem la pasii care trebui urmati:

 • la fel ca si la o instalare normala de Windows 7 se baga DVD-ul in unitate se buteaza de pe el si se ajunge la pasul din imaginea de mai jos unde de data aceasta in loc de Install now vom alege Repaire your computer (stanga jos).
Reparare computer - Windows 7

Reparare computer - Windows 7

 • dupa pasul de mai sus vom alege sistemul de operare pe care dorim sa il reparam si mergem pe Next 
 • in fereastra de System Recovery Options deschidem comand prompt-ul in care introducem comanda de a deschide registrii  de windows (scriem regedit si dam Enter)
Pornire comand prompt la reparare windows 7

Pornire comand prompt la reparare windows 7

Deschidere registri in modul de reparare windows 7

Deschidere registri in modul de reparare windows 7
 • selectam cheia HKEY_LOCAL_MACHINE, mergem pe File si incarcam de la Load Hive registrul SAM din calea C:\Windows\system32\config (unde C reprezinta litera sistemului vostru de operare si SAM este un fisier de tip FILE nu text sau altceva)
Incarcare registrii locali

Incarcare registrii locali

Incarcarea registrului SAM

Incarcarea registrului SAM

 • ii dam un nume registrului SAM – in cazul de fata test
Atribuirea unui nume registrului SAM

Atribuirea unui nume registrului SAM

 • navigam pana la cheia Administrator din calea de mai jos, unde vom observa in parte dreapta ca tipul administratorului exista 0x1f4. Tinem minte acest numar, pentru ca deasupra cheii Names se afla o cheie numita 00001F4 pe care o vom modifica ulterior.
test\SAM\Domains\Account\Users\Names\Administrator
Modificare stare cont administrator in Windows 7

Modificare starii contului administrator in Windows 7

 • in partea dreapta a cheii 00001F4 se afla 2 subchei F si V. Noi vom modifica subcheia F astfel:
 • deschidem subcheia F iar in dreptul numarul 0038 este valoarea 11 pe care o vom face 10 fapt care ne va activa contul de administrator si ne vom putea loga din nou in Windows 7.
Avand in vedere ca valorea din partea dreapta este un numal in hexazecimal (sunt grupate cate doua) aveti grija sa apasati o singura data pe DELETE, altfel veti sterge 2 valori.
Schimbarea valorii de stare a contului de administrator in Windows 7

Schimbarea valorii de stare a contului de administrator in Windows 7

Dupa ce am terminat si acest ultim pas nu mai ramane altceva de facut decat sa dam click pe cheia test mergem pe butonul File de sus, dam unload la registrul SAM incarcat la inceput apasam YES pentru confirmarea si restartam computerul.
Dupa restart o sa avem contul administrator activ pe care putem sa resetam parola contului nostru de sistem.
 1. dia says:

  BUNA..FOLOSESC WINDOWS 7 SI AM O PROBLEMA..CUM OPRESC CONECTAREA AUTOMATA LA TOATE RETELELE PRIN WIRELESS….TOATE SUNT BIFATE SA SE CONECTEZE AUTOMAT ..EU FOLOSESC DOAR 2 …LA CELE 2 FUNCTIONEAZA DAR LA RESTUL NU..BIFEZ SA NU SE MAI CONECTEZE AUTOMAT DAR RAMANE BIFAT…dya_rosu@yahoo.com e mailul meu….sper ca m-am exprimat bine…

 2. […] din punctul cui de vedere se priveste problema), in Windows 7 acesta este inactiv-disable (vezi aici cum se activeaza contul de administrator in Windows 7) si de aceea nici in control panel –> users nu o sa il regasiti cu atat mai putin atunci […]

 3. Buna. Daca nu folosesc laptopul cateva minute, imi apare ecranul negru si imi apare:”comutare utilizator”/admin… Cum sa setez sa nu-mi mai apara asa. Multumesc!

 4. TutorialePc says:

  de la power options … dai start si scrie power options dupa care mergi la change plan settings sipui la dim the display pe never

 5. Am rezolvat! Multumesc frumos 🙂

 6. Inca o intrebare am, iti multumesc mult 🙂
  Cand il deschid, trebuie sa aleg intre contul meu si cel de Administrator 😐 Cum sa dezactivez chestia asta?

 7. Ionut says:

  Dezactivezi contul de administrator din Manage –> Users and groups–> Users

 8. MULTUMESC! Metoda 5 m-a salvat!

 9. Dorin says:

  AI aflat raspunsul la intrebarea aceasta?

 10. Andrey says:

  Salut!
  Am si eu o problema. Sunt logat pe user si vreau sa trec pe administrator(are parola). Niciuna din metodele mai sus mentionate nu m.a ajutat. Mai exista si alta posibilitate in afara de cele amintite mai sus?

 11. florin says:

  Cine ma poate ajuta,am uitat parola pt Windows seven ice,pe laptop,nu pot să-l deschid,multumesc.

 12. Gabi says:

  ALT+CTRL+DELLETE DE DOUA ORI!

 13. Alex says:

  Bună,
  Dacă sunt în windows7 și trebuie să pun parola(pe care nu o știu) pe ce buton trebuie să apăs ca să intru în Administrator?(in windows XP era foarte simplu…apasam pe F8 sau pe CTR+ALT+DEL)
  mulțumesc anticipat!

 14. TutorialePc says:

  Poti folosi metoda 5 daca nu ai pus parola pe contul Administrator.

 15. Alex says:

  Eu doresc să fac în așa fel ca atunci când deschid PC-ul să mă pot loga în Administrator doar după ce apăs CTRL+ALT+DELETE.
  E okay cum procedez?

  PAS 1 – deblochez/activez administratorul

  http://postimg.org/image/4szupn41b/

  PAS 2 – Scriu în run netplwiz

  http://postimg.org/image/qki1mkgmv/

  PAS 3 – Acum pentru a putea face posibil ca atunci când deschid PC-ul pentru a mă putea loga în Administrator doar după ce apăs CTR+ALT+DELETE(asta însemnând să nu apară direct contul de Administrator pe PC atunci când îl deschid în Windows7, ci să fie ascuns) trebuie să apăs doar pe căsuța aceasta http://postimg.org/image/7q8jzm9o1/ (sau pe ambele) http://postimg.org/image/ivb2mbchh/ ?

  Aștept un răspuns!
  Mulțumesc anticipat!

 16. Ionut says:

  Da, e ok, dar pentru acasa nu stiu de ce ti-ar trebui acest lucru. Nu inteleg de ce ti neparat sa te loghezi cu contul de Administrator.

 17. Ionut says:

  Click Start, click Run, type -> Control Userpasswords2, and then press ENTER.

  Advanced and check the box Require users to press Ctrl+Alt+Delete

 18. Cristian says:

  Mi-am instalat jocul Hitman blond pe w7 si când vreau sa-l pornesc imi cere sa ma loghez ca administrator.
  Ce sa fac

 19. Paul says:

  Am si eu o problema, la laptopul meu stiu parola la administrator, am folosit-o înainte dar deodată nu o mai recunoaste, ce as putea sa fac, metoda 5 nu pot pentru ca nu am DVD-writer ci doar usb, am pe un usb Windows 7 dar nu reusesc sa il bootez, nici sa incep instalarea Windows

 20. Nicoleta says:

  Buna! Mi-am uitat parola de la coontul de administrator, mi-am facut altul, dar nu mai pot intra pe administrator! Cum sparg parola? Windows 8

 21. Rusu M says:

  In doua min am schimbat la w7 vb prin metoda 1.
  Mulțumesc

 22. Carmen says:

  bUNA, AM INCASAT UN WINDOWIS NOT GENUINE PE WINDOW 7 , ECRAN NEGRU , DACA FACA PESII RECOMANDATI:
  1START CLICK
  2.ALL PROGRAM
  3ACCESORIES
  4RUN AS ADMINISTRAOR CLIK DRAPTA
  5 PE ECRAN APARE C:\User\Carmen in loc de C:\Windows\system32
  6 nu mai pot scrie slmgr -rearm ca imi da eroare
  cum sa fac sa rezolv ?, e groaznic
  Va multumesc , astept raspuns

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and