Allview Viva Q7 si Viva Q8 doua tablete care mi le doresc

De multa vreme doream sa imi achizitionez o tableta insa costul destul de mare pentru un buzunar ca al meu a facut ca o achizitie de genul acesta sa fie intotdeauna pe ultimul loc in topul prioritatilor insa odata cu aparitia tabletelor de la Allview Viva Q7 şi Viva Q8 acest aspect s-ar putea schimba.

Configuratiile celor doua table sunt oarecum identice fapt care ma face sa cred ca un oareccare profit ar venii si din diferenta de 200 RON pentru doar 0.9” in plus la ecranul tabletei Viva Q8.

Allview  Viva Q8

Allview Viva Q8

Ca si performante ambele tablete vin dotare cu un procesor Quad Core la 1Ghz, o placa video Power VR SGX544 MP2 ce are 8 nuclee si 1GB de memorie RAM. Avand in vedere pretul destul de scazut in comparatie cu alte tablete se poate intelege de ce amandoua vin cu o memorie interna de doar 8GB, dar ca si in cazul pc urilor si al laptop urilor aceasta poate fi marita in functie de dorintele fiecaruia pana la 32GB.

Deoarece difenta intre cele doua display-uri este de doar 0.9” nici rezolutia nu poate fi cu mult diferita astfel ca Viva Q7 vine dotata cu un ecran IPS LCD de 7’’ si o rezolutie de 1024×600 pixeli, iar Viva Q8 este dotata cu un ecran IPS LCD de 7.9” si o rezolutie de 1024×768 pixeli.

Sistemul de operare pe ambele tablete este reprezentat de ultima versiune de Android 4.2.2 Jelly Bean. Ce ma impresionat placut la aceste tablete este fast boot-ul, ele fiind capabile sa porneasca in doar 5 secunde de la apasarea butonului de pornit/oprit. Ca si aplicatii preinstalate pe ambele tablete putem gasii Office Viewer ce permite vizionarea documentelor de tip Excel şi Powerpoint,  (dar cine ar vrea sa munceasca pe tableta personala 😀 ) si Bitdefender in versiunea trial de 3 luni.

Viva Q7

Allview Viva Q7

Pretul de achizitie pentru Viva Q7 este de doar 599 RON si cel al tabletei Viva Q8 de 799 RON si pot fi achizitionate din site-urile partenere.

Pentru mai multe detalii despre aceste tablete ”autohtone” vizitati site-ul producatorului: www.allview.ro

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and