Atentie! pagini Youtube false “Hot Video” redirectioneaza catre malware

Chiar daca tentative din trecut de virusare a utilizatorilor prin vulnerabilitati ale site-ului Youtube nu au fost unele insemnate si cu efecte majore, iata ca cu ceva timp in urma firma Zscaler a descoperit nu mai putin de 3 milioane de pagini clona a popularului site de media.

Toate acestea sunt o copie cei drept nu prea reusita, dar pentru un utilizator incepator chiar si mediu il poate duce in eroare si astfel acesta se poate alege cu un Antivirus Fals.

Atentie! pagini  YouTube false

Atentie! pagini YouTube false

Detectia acestui Fals Antivirus (packupdate106_2033.exe, packupdate107_2033.exe, packupdate8_2033.exe, packupdate9_2033.exe,  ) este destul de slaba doar 6 din 43 conform site-ului VirusTotal.

Iata si lista acestora:

AntiVir                  TR/Dropper.Gen
Panda                     Suspicious file
PCTools                 HeurEngine.MaliciousPacker
Sophos                   Mal/Koobface-G
Sunbelt                  Trojan.Win32.Generic!SB.0
Symantec             Packed.Generic.306

deci ca si antivirusi mai cunoscuti si care sunt in stare in acest moment de o detectie nu ar fi decat: Sophos, Panda si Symantec, Avast 5 are doar cateva site-uri in baza de date cu link-uri malitioase, dar chiar si asa tot le lasa sa se incarca. De asemenea si cei care folosesc Google Chrome o sa sesizeze o protectie in plus venit din partea acestui browser prin blocarea link-urilor malitioase.

Detectie Avast a link-urilor malitioase si protectie Google Chrome

Detectie Avast a link-urilor malitioase si protectie Google Chrome

Toate paginile infectate au in componenta URL-ului cuvantul Hot Video, dupa care acestea se poat gasii. Sincer nu v-as sfatui sa faceti o cautare dupa aceasta combinatie de cuvinte deoarece cum am zis si mai sus antivirusii deocamdata au o detectie destul de slaba.

In cazul in care din curiozitate ati intrat sau pur si simplu ati dat peste o pagina de genul acesta:

Pagina Falsa de YouTube

Pagina Falsa de YouTube

dupa care vi se va cere instalarea unui pachet de codecuri pentru vizualizarea filmuletului sau veti fi atentionat de existenta unui malware in calculatorul personal:

dupa aceasta etapa o sa fiti intampinati de o imagine destul de reala ca cea din My Computer unde asa zisul Antivirus  face o falsa scanare:

Mesaj Antivirus Fals - NU DESCARCATI- NU INSTALATI NIMIC

Mesaj Antivirus Fals - NU DESCARCATI- NU INSTALATI NIMIC

In cazul in care ati ajuns aici ar fi bine sa nu descarcati nimic si in special sa nu rulati – instalati nimic.

  1. am vazut si pe hi5 poze care aveau acest virus:-S

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and