AVG 2011 o da in bara

Probabil daca veti da putin inapoi prin articole o sa vedeti ca eram fan AVG. Corect as putea spune, dar pentru varianta AVG 7.5 cand acesta nu avea prea multe chestii integrate in el.

Sincer nu am scris despre AVG 2011 pana acum pentru ca parca presimteam ca ceva nu iese bine la ei si asta de cand au scos varianta AVG 8.0, cand acesta a determinat ca antivirus AVG sa devina unul greoi ingreunand calculatoarele slabute, iar aici ma refer la cele cu maxim 256 Mb de RAM si procesor  de maxim sigle core pana in  2.0 Ghz.

Titlul pare destul de intuitiv, dar si cat de cat captivant nu? AVG 2011 o da in BARA.

De ce spun asta? Pai in primul rand din cate am vazut pe piata marea majoritate a antivirusilor vin cu optiunea de URL scan.

Ce facea aceasta optiune?  Ei bine aceasta optiune de scanare a URL-urilor se face in mod real time – “in timp real”, dar avand in vedere ca marea majoritate a browserelor vin si ele de la sine cu aceasta optiune chiar e foarte ciudat ca si un antivirus sa vina cu o a doua verificare.

Ma rog asta e treaba lor dar tot utilizatorul are de suferit.

Probabil va intrebati unde a gresit-o AVG-ul de data aceasta, nu?

Da , AVG-ul a dat-o in bara de data aceasta cu un mic bug in versiunea proaspat lansata – 2011 direct in modulul de scanare a website-urilor accesate. Vinovatul de aceasta problema ar fi acest fisier ” avg_ls_dom.js ” ce face multiple cereri catre  pagina web accesata, generand nu trafic enorm sub forma de flood. Din cate se pare, acest bug va afecta in prinpiciu utilizatori casnici, ei fiind primi ce folosesc cel mai intens internetul.

Deocamdata un update sau o metoda de ocolire a acestui bug pentru cei care folosesc AVG 2011 nu exista.

Pentru cei care au AVG 2011 instalat si intampina aceasta problema, cred ca dupa parerea mea ar trebui sa foloseasca un browser actualizat la zi gen Chorme, Mozilla sau Opera si sa dezactiveze URL scan din cadrul antivirusului pana la lansarea unui update ce va remedia aceasta problema.

  1. Eu says:

    super baraaa…. numai pitzi o mai dadea asa

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and