Ccleaner optimizare sistem de operare

Ccleaner este un mic programel de optimizare al sistemului vostru de operare, care pe langa faptul ca sterge toate fisierele temporarele, poate fi folosit atat ca un dezinstalator de programe cat si ca un curatator de registri, acesta stergand inregistrarile invalide, inregistrari care au ramas in urma dezinstalarilor anumitor programe cat si multe alte lucruri de care sistemul vostru nu mai are nevoie.

Tin sa cred ca este unul dintre cele mai bune programe de acest tip datorita faptului ca este mic, ocupa foarte putina memorie in comparatie cu alte programe de acest gen, nu isi creeaza servici de windows precum TuneUp Utilities, are si varianta pentru limba romana, cat si faptul ca poate fi pus la start-up, ceea ce confera o oarecum o protectie in plus impotriva anumitor tipuri de virusi care tind sa porneasca din cai temporare gen C:\Windows\Temp sau C:\documents and settings\%user%\local settings\temp.

Un mic inconvenient al acestui program ar fi faptul ca nu sterge toate temporarele din sistem si anume: nu sterge fisierele temporare de la alti utilizatori de calculator in cazul in care acestia exista.

CCleaner-ul are 4 meni-uri si anume:

1    Curatare: sterge toate fisierele temporare, dar aveti grija daca doriti sa va pastrati Istoria browserului trebuie sa debifitati aceea casuta, de altfel daca aveti obiceiul sa va logati direct in anumite site-uri marea majoritate a lor folosesc Cookies de aceea si aceasta casuta trebuie debifata. Aceste setari sunt in submeniul windows respectiv internet explorer dar vedeti ca tot acolo sus mai exista un alt sub meniu  sa zic asa care se numeste aplicatii – aici veti gasi setarile pentru stergere fisiere temporare ale altor browsere gen Mozila FireFox, Opera, Google Chrome dar numai daca le aveti instalate.

2 Registru: acest meniu are functia de stergere a cheilor de registri din sitemul vostru care sunt invalide, sau au ramas in urma dezinstalarilor anumitor programe etc. Dupa ce ii dati sa scanaze sistemul de erori si ii dati sa le repare, o sa va intrebe daca vreti sa faceti o copie de siguranta, eu unul nu o fac pentru ca in general acesta sterge doar anumite inregistrari care nu pun in pericol sistemul vostru de operare poate eventual anumite programe dar de cand a aparut si pana acum, l-am instalat pe cel putin 200 de calculatoare si diverse versiuni de Windows inclusiv Windows 98 SE si nu am avut nici o problema cu el.

3 Unelte: aici aveti posibilitatea sa dezinstalati orice program pe care il aveti instalat cat si managemetul programelor puse la start-up sau mai pe romaneste cele care pornesc o data cu sistemul de operare (logarea in windows) despre care am sa va vorbesc intr-un nou tutorial.

4     Optiuni: in acest meniu aveti posibilitatea schimbarii limbi in care sa fie afisate meniurile programului, daca doriti sa il puneti sa porneasca la start-up, daca vreti sa apara la click dreapta pe cosul de gunoi ceea ce recomand pentru usurarea deschiderii programului si stergerea scurtaturii pe care programul o sa o creeze pe ecranul computerului, tot aici aveti de asemenea si posibilitatea personalizarii acestui mic programel.

Ccleaner Video Tutorial

Download

Download

Ultima Versiune

  1. […] micutul programel Ccleaner – ultima versiune pe care o puteti descarca de […]

  2. […] ce m-o fi apucat ca eu de obicei prefer engleza la calculatoare si la orice alt soft mai putin ccleaner).google_ad_client = "pub-9293175036962197"; /* Link in articol */ google_ad_slot = "7765580176"; […]

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and