Ce inseamna Valentine’s day pentru Hackeri

Iata ca nu mai e mult pana o sa vina Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor si ca in mai toate zilele importante de peste an hackerii nu vor sta degeaba cum nici in alti ani nu au facut-o creeand noi metode din ce in ce mai sofisticate pentru a prelua controlul calculatoare din internet.

Tind sa cred ca de aceasta zi o sa avem o noua surpriza in materie de virusi sau mai bine spus de trojan horses -cai troieni.

Hackerii probabil vor profita de bug-ul din Internet Explorer 6 raspandind link-uri infectate prin email sau vor trimite felicitari false ce contin virusi

Un alt scenariu care se poate intampla poate fi sosirea unor mesaje de tip spam pe email sau cu ajutorul clientilor de messenger fie el Yahoo mesenger, MSN mesenger sau Google Tolk – mai putin probabil. Toate aceste au un singur scop furtul de parole ale conturile voastre sau transformarea calculatoarele din internet in noi retele de tip bot net cu ajutorul carora vor infecta noi computere.

Un caz si mai sinistru dar posibil este folosirea celor 3 metode combinate intr-una singura. Pentru cei care sunt curiosi cum s-ar putea face asa ceva am sa va dau si un raspuns in mare:

  • Se creeaza o pagina de internet care verifica daca utilizatorul foloseste IE 6
  • Daca raspunsul este afirmativ atunci se aplica exploit-ul pentru Internet Explorer 6 si ii afiseaza o poza utilizatorul nestiind ce se intampla cu adevarat in calculatorul sau.
  • Se viruseaza calculatorul si incepe sa trimita mesaje de tip spam pe email sau Messenger (aceste 2 metode merg si combinate).
  • Daca utilizatorul nu foloseste Internet Explorer 6 atunci il forteaza (pacaleste) sa descare un fisier executabil continand virusul sub forma de felicitare.
  • De asemenea pentru o raspandire si mai mare s-ar putea apela si la implementarea functia de autorun pentru stick-urile de memorie.


Pentru a va proteja impotriva acestor amenintari eu unul va voi recomanda sa aveti instalat un antivirus cu toate update-urile la zi, un firewall – cel de Windows e deajuns daca sunteti un utilizator mediu sau avansat si in cele din urma dar poate cel mai important lucru este analiza fiecarui program descarcat de pe internet fie el primit pe messenger, email sau cu ajutorul oricarui alt soft sau browser.

PS: Nu mai folositi browser-ul Internet explorer – cum multe state europene si-au instinta utilizatorii de acest lucru am ales ca si eu sa fac la fel din metode de securitate.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and