Ce trebuie sa stiti cand reinstalati sistemul de operare

In primul rand trebuie sa stiti ce calculator aveti si aici ma refer la: Placade baza, Placa de retea, Procesor, Placa Video, eventual TV-tuner, BlueTooth, telefoane conectate pe bluetooth sau cablu de date etc.

Dupa parerea mea atunci cand nu ai drivere la calculator cel mai bine de stiut e ce placa de retea ai si daca instalezi Windows Xp si placa de retea e RTL 8139 (cele mai des intalnite) atunci nu o sa ai probleme, dar daca ai un model mai nou sa zicem RTL 8169 atunci va trebui pana instalezi windows-ul sa faci rost de drivereul pentru placa ta de retea.

In general daca stii modelul placii de baza intri pe site-ul producatorului si poti sa downlodezi toate driverele de acolo mai putin placa video daca nu e integrata.

Ca sa va faceti o idee ce drivere aveti urmati pasii de mai jos:

Dati un click dreapta pe icoana My computer (dar sa nu fie una ca scurtatura adica are o sageata neagra pe ea) —> Manage —> Device Manager. Aici ai o lista cu toate drivere instalate si cele mai importante sunt: Placa video, Placa de sunet si Placa de retea. Ca sa ai configuratia la indemana si sa nu mai stai sa ti le notezi pe hartie dai click pe + pentru fiecare placa in parte si faci un print screen la tot pe care il  bagi cu paste in Paint si salvezi aceea poza undeva in calculator dar pe o partitie diferita de cea a sistemului de operare.

Daca ati avut probleme cu calculatorul din cauza virusilor e bine de stiut ca sunt anumiti virusi care infecteaza executabile si de aceea va sfatuiesc sa nu instalati drivere din calculatorul vostru doar daca acestea sunt in arhive (rar zip.. etc).

De asemenea dupa ce ati instalat windows-ul nu intrati pe celelalte partitii cu dublu click, doar cu Click dreapta pe partitie si explore pentru ca pot fi unii virusi in aceea partitie care pornesc o data ce dati dublu click pe partitie si o sa virusati calculatorul din nou.

Dupa ce ati instalat windows-ul, toate driverele si programele de care aveti nevoie un programel destul de bun in optimizarea sistemului ar fi CCleaner aici veti gasi un tutorial despre el.

Scoate toate programele de la startup inafara de antivirus, ccleaner daca vreti sa ruleze la pornirea sistemului de operare si eventual firewall daca instalati asa ceva daca nu vedeti ca si windows-ul are unul destul de bunicel pe care eu il recomand ca sa nu ingreunati foarte mult calculatorul.

Si in final daca aveti un calculator cu cel mult 512Mb de RAM atunci ar fi indicat sa rulati Windows Xp fara teme, poze pe ecran si cat mai putine icoane pe Desktop, toate acestea o sa ingreuneze mai tarziu rularea Xp-ului.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and