Creaza un punct de restaurare – System Restore in Windows 7

Tutorial System Restore

Cum se creeaza un punct de restaurare in Windows 7

Pentru cei care inca nu stiu sau nu au folosit pana acum optiunea System Restore, aceasta este o functie din Windows ce da posibilitatea utilizatorului sa isi restaureze sistemul de operare la o data anterioare.

Aceasta restaurare se face doar la nivel de fisiere de sistem si programe instalate nu si a datelor ca cele de pe Desktop, My Documents sau orice alt fisier personal din calculator.

System Restore se foloseste doar in momentul in care dupa o instalare/dezinstalare a unor programe sau drivere sistemul de operare incepe sa dea erori sau pur si simplu nu mai merge ca inainte.

Multi probabil ca se vor intreba daca acesta functie numita  Sistem Restore va inalatura virusii din calculatoarele voastre, ei bine chiar daca nu vreau sa va dezamagesc, restaurarea sistemului de operare nu va inlatura virusii sau trojeni, doar o mica parte din ei sa zic din experienta doar 1%.

Cu acestea fiind spuse cred ca este timpul sa trecem la tutorialul despre System Restore si creearea unui punct de restaurare in Windows 7.

 • Se da click pe butonul de START,  in casuta de jos se scrie Restore Point si se acceseaza  Create a restore point

Cum se creeaza un Restore point folosind System Restore

 • In noua fereastra dati click pe Create jos in dreapta

  Proprietati sistem - System Properties

  Proprietati sistem - System Properties

 • Dati un nume Punctului de restaurare si apoi apasati pe Create
  Creeaza punct de restaurare

  Creeaza punct de restaurare

 • Se creeaza Punctul de restaurare – Restor point
  Cum creeaza un restore point

  Cum creeaza un restore point

 • Asta a fost tot Close si OK

  Punct de restaurare a fost creat

  Punctul de restaurare a fost creat

Tips & Trick System Restore:

Atunci cand faceti un Restore point – Punct de restaurare aveti grija sa nu aveti calculatorul virusat, deoarece in momentul in care veti face restaurarea sistemului de operare, o sa restaurati si virusii.

 1. Kdsflewrpl says:

  se poate alege si un restore date cu o zi inainte? adica sa putem alege ce zi vrem… cum era la xp.

 2. Robertptrw3kt0 says:

  ma deci am facut punctul de restaurare dar cu ce ma ajutat intrun tutorial a zis ca daca fac un punct de resaturare imi revin driverele la loc si mie nu meau revenit 😐

 3. TutorialePc says:

  Dar am si eu o intrebare… tu cand ai facut acel punct de restaurare … inainte sau dupa ce ai instalat driverele?Sau imediat dupa ce ai instalat sistemul de operare si de asemnea banuiesc ca aici vorbim de w7 avand in vedere ca articolul face referire la acesta nu?Cred ca ar trebui totusi sa nu mai fi atat de zgarcit in detalii daca vrei un raspuns corect si la subiect – mai multe detalii despre ce ai facut sau ce ai vrut sa faci si la ce ai fi vrut sa ajungi.Ar prinde bine si ceva date tehnice gen windows, soft-uri instalate driverele cand au fost instalate inainte sau dupa crearea punctului de restaurare, daca e laptop sau desktop…. etc

 4. Felix_manea says:

  mulumesc!

 5. nana says:

  am citit pe un site ca atunci cand apare THIS COPY OF WINDOWS IS GENUINE pot da system restore si gata sa rezolvat.Va rog ajutatima ca chiar nu stiu!!!!

 6. TutorialePc says:

  Pentru windows xp cauta pe google Genuine Remover, iar pentru windows 7 – WAT Remover.

 7. mihai says:

  cum sa creezi punct de restaurare cand nu mai poti intra in windows? Asta se face innainte si innainte de asta doar nu se gandeste nimeni la ce se poate intampla. Deci daca tot dai un ajutor spune cand nu ai nici un backup ce poti face…, altfel floare la ureche toti stiti de toate… 😛

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and