Cum blochez actualizarea automata a browserului Google Chrome

Stiu, multi o sa spuneti pai de ce, ei bine pentru ca asa vreau in primul rand si in al doilea rand ca sa nu incerce in fiecare zi si la fiecare pornire a sistemului de operare sa gaseasca o noua vesiune.

In general aflu in timp util cand apare o noua versiune a browserului Google Chrome asa ca nu prea ma intereseaza update-urile pe care vrea Google sa mi le bage pe gat fictiv in fiecare zi.

Nu zic ca nu este bine sa fi cu browserul actualizat, dar eu am o problema cu programele care incearca ele asa de nebune sa se puna la startup, in task scheduler, ori te miri pe unde isi mai gasesc un locusor in sistemul de operare, doar asa de dragul de a fi rezidente in memorie de parca fara ele acolo nu s-ar mai putea utiliza computerul.

Chiar daca Google Chrome imi este asa de drag acest lucru parca intra in neconcordanta cu ideile mele asa ca iata cum puteti scoate google chrome de la startup in asa fel incat sa nu se mai updateze decat manual.

Scoateti Google Chrome din startup

 • intrati in run (click pe butonul  de Start si apoi pe RUN or combinatia de taste Windows+R)
 • scrieti msconfig si OK
 • mergeti pe butonul Startup si in lista cu programele care pornesc la logarea in calculator debifati casuta in dreptul careia vedeti GoogleUpdate

Inlatura Google update de la startup

Inlatura Google update de la startup

Scoateti Google Chrome din Task Scheduler

Ca o mica paranteza pentru cei care nu stiu in sistemele de operare Windows exista un serviciu care se numeste Task Scheduler. Acesta se ocupa de programarea unor comenzi in timp.

Nu am sa intru in detaliu cum se face o sarcina pe care calculatorul sa o indeplineasca la o ora sau data, dar ca si exemplu daca vrei ca la ora 3 in fiecare zi sa se inchida calculatorul faci o sarcina in care stabilesti acest lucru, iar computerul o sa o indeplineasca.

Cum Google stie de acest lucru a profitat si de utilitatea acestuia asa ca si-a bagat coada si aici. Pentru a indeparta Google Chrome si din Task Scheduler iata ce trebuie sa faceti:

 • mergeti in partitia cu sistemul de operare, accesati folderul Windows si apoi folderul Tasks si stergeti toate fisiere ce au in componenta denumirii cuvantul Google – sau GoogleUpdateTaskUser.
 • in general cand sistemul de operare este instalat pe C aceasta este calea implicita: c:\windows\tasks

Sterge sarcina de update a lui google chrome - task scheduler

Sterge sarcina de update a lui google chrome - task scheduler

Inlaturati Google Chrome din serviciile Windows-ului

Cum nu era de ajuns la startup, iar apoi in Task Scheduler iata ca Google Chrome profita si de posibilitatea de a-si inregistra un serviciu in calculatoarele noastra.

Probabil ca o sa vi se para ca acest lucru le intrece pe toate, ei bine nu este singurul program care incearca sa isi mentina programul actualizat, dar dupa parerea mea este unul din putinele programe care se foloseste de cele 3 posibilitati de baza in startarea unui soft fara actiunea utilizatorului.

Cum opresc serviciul de update al lui Google Chrome

Cum opresc serviciul de update al lui Google Chrome

Pentru a bloca definitiv actualizarea browserului Google Chrome iata ca mai este acest ultim pas de facut si anume punerea serviciului de update pe manul in cadrul serviciilor de windows:

 • intrati in Run (click pe butonul  de Start si apoi pe Run or combinatia de taste Windows+R)
 • scrieti in Run: services.msc si dati OK
 • in lista cu servicii cautati serviciul cu denumirea: Google Update Service
 • dati dublu click pe el si la mijloc aveti un camp numit Startup type: Automatic
 • setati-l pe Manual, eventual ii puteti da si STOP
 • Click pe Apply si OK

Cum se poate actualizeza Google Chrome manual

Pentru a actualiza sau updata Google Chrome manual iata ce trebuie sa faceti:

 • dati click pe Unelte (are icoana ca o cheie)
 • click pe butonul Despre Google Chrome respectiv About Google Chrome din lista de optiuni
 • asteptati putin pana cauta actualizari, iar in cazul in care exista una acesta va va instinta in aceea fereastra jos si va trebui sa apasati butonul actualizare.

Daca instalati o versiune noua a acestui browser sa tineti minte ca va trebui sa reluati pasii din acest tutorial pentru a bloca in continuare actualizarea automata a Chrome-ului.

PS: In cazul in care aveti Windows Xp e bine ca si serviciul Task Scheduler sa il treceti pe Manual, deoarece in acest fel blocati atat update-ul Chrome-ului cat si alti virusi care pot profita de el.

Pentru Windows 7 recomand lasarea serviciului Task Scheduler pe Automatic deoarece in acest sistem de operare sunt create anumite sarcini pe care windows-ul le face cand calculatorul vostru este in modul idle si astfel acesta ramane tot timpul curat si intretinut in bune conditii de functionare.

 1. Motanusilvester says:

  Ai un +1 din partea mea. Cat m-a scos din sarite google update!

 2. iulian says:

  ms ii bun chrome dar update te enerveaza mai ales cand joc counter

 3. Adytzw Băă says:

  mie unul nu imi apare in Services nici un Google Updater Service 🙁

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and