Cum elimin mesajul – Low Disk Space

Asa cum se intampla si in viata de zi cu zi si Windows-ul are anumite lucruri enervante, chiar daca ele sunt pentru a preintampina anumite neplaceri.

Una din acestea ar putea fi si mesajul pe care sistemul de operare Windows fie el Windows Xp, Windows Vista sau Windows 7 in da atunci cand o anumita partitie intra intr-o stare in care din diverse motive ramane sau este pe cale sa ramana fara spatiu liber, mesajul find unul asemantor cu  “Low Disk Space“.

In functie de spatiul ramas pe partitie mesajul apare cu o regularitate dupa cum urmeaza:

 1. 10 secunde pe sesiune daca spatiul liber este sub 200MB,
 2. 30 de secunde la fiecare patru ore, maxim de doua ori pe sesiune daca spatiul liber este sub 80MB,
 3. 30 de secunde la fiecare cinci minute daca spatiul liber este sub 50MB.

Deci din cate se poate observa este destul de suparator daca avem ceva de lucru urgent, nu?

Scapa de mesajul Low Disk Space

Scapa de mesajul Low Disk Space

In cazul in care aceasta instintare se refera la partitia cu sistemul de operare (cele mai intalnite cazuri fiind vorba de partitia “C:“), o prima solutie ar putea fi mutarea tuturor fisierelor de pe Desktop (ecranul computerului), mutarea documentelor din My Documents (acesta se afla tot in partitia cu sistemul de operare C:\Documents and Setting\userul vostru\userul vostru’ Documents\) pe o alta partitie in care exista spatiu liber.

Pentru a beneficia si de mai mult spatiu pe partitia cu sistemul de operare v-as sugera si stergerea fisierelor temporare folosind ca exemplu un utilitar foarte mic dar perfect pentru acest lucru.

Aici aveti un tutorial pentru stergerea fisierelor temporare folosind utilitarul CCleaner:

https://www.tutorialepc.ro/ccleaner-optimizare-sistem-de-operare.html

O a doua metoda de eliminare a mesajului Low Disk Space ar fi pur si simplu inlaturarea acestuia folosind o mica smecherie in registri.

Atentie: Daca nu ati lucrat niciodata cu registri windows-ului, sa stiti ca exista anumite pericole daca le-as putea spune asa, pentru ca editarea necorespunzatoare poate duce la instabilitatea sistemului si de aici nu e decat un pas la reinstalarea sistemului de operare.

Deci pentru a elimina acest mesaj de Low Disk Space urmati instructiunile de mai jos:

 1. Click pe butonul de Start si apoi pe Run
 2. Scrieti in casuta:   regedit si dati click pe OK
 3. In fereastra care va aparea va trebui sa navigati ca si in Explorer:
 • My Computer
 • HKEY_CURRENT_USER
 • Software
 • Microsoft
 • Windows
 • CurrentVersion
 • Policies
 • Explorer.

Dupa ce ati ajuns in Explorer in partea dreapta creati o cheie “DWORD” numita NoLowDiskSpaceChecks si dati dublu click pe ea dupa care tastati 1 si apoi OK.

Pentru a crea cheia “DWORD” numita: NoLowDiskSpaceChecks dati click dreapta in spatiu liber (alb) si selectati NEW si apoi DWORD.

Inchideti registri si ati terminat.

Pentru cei care nu au lucrat niciodata cu registri Windows-ului si au o oarecare temere pentru ai modifica am facut pentru voi aceasta cheie pe care o puteti descarca si rula de aici:

Descarca cheia de registri pentru inlaturarea mesajului: “Low Disk Space”

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and