Cum sa te joci la setarile Windows-ului fara cap

Ce o sa va zic in continuare chiar e de rasul lumii dar…. hai sa va zic ca sa nu faceti si voi aceeasi greseala ca mine.

Acum vreo cateva zile m-am jucat putin pe la ceas in Windows 7 ca nu stiu ce data cautam eu si fara sa observ am modificat data ceva prin 2001.

Ei bine o sa ziceti care e problema, pai de fiecare daca cand intram pe un site securizat SSL precum mail.yahoo.com sau gmail.com, etc ma trezeam cu o ditamai eroarea cum ca certificatul nu e bun si am stat asa vreo 2 zile sa ma intreb de ce?.

Dai cauta pe net, verifica certificatele la site-urile amintite mai sus, data de expirare era OK, instaleaza certificatele in “folderul Trusted”, nimic, nici un rezultat  de doamen ajuta. Asa ca eu cum am Windows 7 instalat pe computer si avand un backup facut cu ceva timp in urma ce zic, lasa ca nu dureaza mult si pun back-up ca merge repede 10G de copiat.

Ei bine am pus backup-ul si totul revenise exact ca inainte ca atunci cand il facusem, dar de erroare tot nu scapasem.

Cum nici chestia asta nu a mi-a rezolvat problema ce zic, lasa ca cine stie, poate or avea ceva suspect cei de la RDS si nu ma prind eu cu toate ca ideea asta nu prea avea nici o logica in capul meu.

Dand cateva click-uri (din greseala sau chiar de plictiseala ) pe la ceas intr-un tarziu vad si eu ca data calculatorului meu arata ca sunt prin 2001 (inapoiat rau nu?).

Ei bine schimbarea datei mi-a rezolvat problema si acum totul e normal si la locul lui.

Sper ca voi sa fiti ceva mai inspirati ca mine si sa nu va jucati pe la data si timp-ul calculatorului, asta daca nu vreti si voi sa va bateti capul cu o chestie asa marunta si neinsemnata dar sacaitoare din punctul meu de vedere.

 1. Tt6ujeu says:

  ha, hhaaa. Buna… (nu salut)

 2. Denis Gino says:

  :)) sa te inveti minte sa fii cuminte cand stai la pc =)))

 3. […] sa nu te joci la timp/ceas, data si ora in Windows 7 am mai vorbit cu ceva timp in urma pe aici, dar azi am remarcat ceva cu totul neasteptat si interesant la Windows […]

 4. Micutzu_ag says:

  aceiasi problema am patit si eu.
  la mine era ziua si luna bine, dar nu era anul si………tot ma anunta sa verific data si eu DUS rau……..nu pricepeam ce vroia, cu data , dar am rezolvat dupa cateva zile …

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and