Cum se inverseaza functiile tastelor Fn si F3, F4, F5, etc

Nu, nu vreau sa ma dau mare ca nu am de ce, dar din amaratul meu de cardul de credit oferit de Raiffeisen Bank mi-am luat un laptop la ultima oferta de la Emag – Notebook-hp-pavilion-g6-1001sq.

Stiu, mi-au dat teapa de Black Frieday si de aceasta data pentru ca pe site la ei scrie ca laptop-ul are 3 mufe de USB 3.0 care de fapt sunt USB 2.0 (trebuia sa imi dau seama ca pana acum nu am vazut pe net decat laptop-uri cu maxim 2 porturi de USB 3.0), dar avand in vedere ca sunt si membru Profitshare si asa cum am povestit aici, nu puteam sa comand decat tot de la ei avand in vedere reducerea de care am profitat -10%.

Pe langa toate astea, cred ca ar trebui sa revenim la oile nostre si anume la cum putem schimba functiile tastelor F3, F4, F5 …etc sau mai bine spus a combinatiei de taste Fn si tastele F.

La acest model de laptop Notebook-hp-pavilion-g6-1001sq tastele F au ca si functie default cele din combinatia lor cu tasta Fn. Ca si exemplu, la apsarea tastelor F2 si F3 ecranul laptop ului va lumina mai mult sau mai putin ori la apasarea tastei F5 de care eu unul am cea mai mare nevoie este atribuita functia  de deschidere a browser-ului default.

Ca sa scapati de acest lucru si sa reveniti la functiile de baza a tastelor F, va trebui sa modificati doar o simpla optiune pe care marea majoritatea a laptop-urilor HP o au activa in BIOS.

Aceasta optiune se numeste  Action Keys Mode.

Pentru a o dezactiva trebuie sa intrati in BIOS (pentru Notebook-hp-pavilion-g6-1001sq apasati tasta F10) si mergeti la System Configuration, unde veti gasii Action Keys Mode, pe care daca va veti pozitiona in apasa tasta Enter, veti avea posibilitatea de a o dezactiva.

Dupa dezactivarea acestei optiuni bara de taste F ….  va si independenta fata de tasta Fn si va veti bucura de functionalitatea unei tastaturi normale ca de PC.

O explicatie data de cei de la Hp gasiti aici.

 1. Guest says:

  HP mi se pare de departe foarte slab la banii aia. Am si eu un HP 520, mai vechi, bateria a murit dupa 1 ani, ecranul reflecta lumina, tastele aproape s-au sters, ca sa nu mai vorbesc de configuratie. De evitat!

 2. alex says:

  eu am un asus u36sg si acum nush ce ia venit dar de ex caand dau sa scrie u imi scrie 4 ma puteti ajuta va rog? ps ca sa scriu u trb sa apas tasta Fn
  facebook ul meu: Alex giura
  am poza cu lolface

 3. Andone says:

  Vin si eu dupa 4 ani :)) mersi ma 😉 good job

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and