Cum se mai raspandesc virusii informatici in 2009

virus

 

Toti stim ca virusii informatici sunt o neplacere pentru noi si sistemele noastre de operare si se raspandesc prin diferite metode incepand de la foldere sharate, retea, internet pana la banalul fisier autorun. Azi am citit despre o modalitate de primire a comenzilor foarte interesanta ce nu a mai fost folosita pana acum si anume prin poze, da ati auzit bine printr-o poza .jpeg, aceasta fiind nedetectata de catre anumiti antivirusi.

Sincer era si cazul ca niste minti luminate dar in acelasi timp malefice sa scoata o idee ca asta, cum a fost si acea de preloare a comenzilor date botnet-ului de catre autor prin intermediul mai multor conturi de pe vestitul Twitter sau cum a fost si probabil ca inca mai persista existenta lui Confliker/Downadup.

Acest nou botnet intitulat Monkif/Dlkhora are capabilitatile unui trojan-downloder ce isi preia comenzile din poze special modificate avand un header fals de 32 de bytes si ca orice alt trojan incearca scoaterea din functiune a antivirus-ului si a firewall-ului.

 

 

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and