Cum setaz parola contului Administrator in Windows 7

Nu stiu cati dintre voi stiti, dar la fel ca in Windows Xp, Windows 7 are un cont ascuns numit Administrator. Nu stiu daca sa ii spun din fericire sau din nefericire (acum din punctul cui de vedere se priveste problema), in Windows 7 acesta este inactiv-disable (vezi aici cum se activeaza contul de administrator in Windows 7) si de aceea nici in control panel –> users nu o sa il regasiti cu atat mai putin atunci cand se porniti calculatorul in safe mode.

De ce sa setam o parola contului – Administrator

Daca aveti un calculator si aici ma refer la Desktop si sunteti singurul care il acceseaza, atunci acest articol va este adresat doar daca vreti sa accesati calculatorul de la distanta prin Remote Desktop cu contul de Administrator.

Daca aveti un laptop sau calculatorul este unul pe care il impartiti cu mai multi membri ai familiei ori sunteti intr-un camin de studenti ca exemplu, atunci este recomandat parolarea acestuia.

De ce? pentru ca prin acest mod unul care ar vrea sa va acceseze datele de pe contul vostru o sa aiba o problema in plus sau poate chiar ii va fi imposibil daca nu are cunostinte in domeniu.

Avand in vedere ca am facut o introducere destul de laborioasa, haideti ca acum sa trecem la esenta problemei si anume schimbarea parolei contului de Administrator intr-un sistem bazat pe sistemul de operare Windows 7 si/sau Windows XP.

Cum schimb parola contului Administrator

Schimbatul parolei pe contul de administrator in Windows 7 se face destul de usor si anume:

 • se da click dreapta pe Computer fie el pe ecran (dar numai daca nu este scurtatura) sau din meniul de start, dupa care mergem pe Manage
Click dreapta Computer

Click dreapta Computer

 • mergem pe Local Users and Groups –> Users, ne pozitionam pe contul Administrator, dam click dreapta pe acesta si mergem pe Set password 
Setare parola

Setare parola

 • confirmam prin apasarea butonului Procced dupa care introducem noua parola si confirmarea noii parole in cele doua casute.
Setare parola la contul de administrator in Windows 7

Setare parola la contul de administrator in Windows 7

 • dam Ok si cu asta suntem gata
 1. Moroi says:

  In windows 7 contul de Administrator este inactiv default.

  Sa-l facem activ se deschide un elvated command prompt (mouse dreaptarun as administrator)

  si se scrie in el:

  net user administrator /active:yes

  comanda il face activ. Apoi sa-i dam o parola scriem aceeasi comanda dar dupa “administrator” scriem parola dorita.

  net user administrator parola

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and