Cum setez parola pe bios Securitate calculator

Daca mai multe persoane au acces direct la calculatorul vostru precum copii, colegi de camera, parinti etc, poti seta o parola de BIOS, aceasta aducandu-ti o securitate in plus a calculatorului .

Porele se pot pune atat pe Bios, Screen Saver cat si pe Windows, dar in toate aceste cazuri pot fi sparte sau schimbat, despre care am sa va explic intr-un viitor tutorial.

Daca setati o parola pe BIOS, atunci de fiecare data cand veti deschide calculatorul si pana sa se incarce Windows-ul o sa va ceara o parola eventual cand intrati in BIOS.

Ca sa setezi aceasta parola va trebui in primul rand sa intri in Bios si acest lucru se face in functie de modelul placii de baza cu una dintre tastele: dell (delete), F2 sau F10. Deci dati restart la calculator si tineti apasata tasta dell dar daca nu stiti exact care tasta este puteti sa le apasati pe toate o data.

Dupa ce ati intrat in Bios mergeti cu sagetile de la tastatura la Security si acolo o sa gasiti Change Supervisor Password si Change User Password. Prima este pentru parola pe BIOS ca sa nu se poata intra in BIOS sa se faca modificari fara acordul vostru si a doua este sa nu booteze sistemul decat dupa ce ati introdus parola setata.

De preferat ar fi sa setati aceeasi parola la Supervisor si la User ca sa nu va incurcati in ele sau in functie de necesitate setati doar una.

Pentru a seta parola mergeti cu sagetile “sus si jos” la Change Supervisor Password sau Change User Password si dati Enter unde o sa va ceara sa introduceti parola, iar apoi sa o mai introduce-ti inca o data pentru a o confirma.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and