Devirusare reparare windows 10 soft-uri de care ai nevoie

Daca uni dintre voi ati inceput sa prindeti cate ceva in ale calculatoarelor si ati dori sa va ajutati prietenii sau pur si simplu sa aveti singuri grija de calculatorul vostru, atunci trebuie sa stiti ca de fiecare data cand devirusati un calculator sau pur si simplu doriti sa ii reparati sistemul de operare fie el Windows Xp, Windows Vista sau Windows 7, veti avea nevoie neaparat de cateva programele de securitate si un stick de memorie.

El repara Task Managerul, registrii windows-ului in cazul in care au fost dezactivati, de asemenea sterge anumite tipuri si urme de virusi din calculator, aducand de asemenea unele imbunatatiri sistemului vostru de operare.

  • Cel mai bun programel impotriva tuturor virusilor, dar aici nu ma refer la aceia care viruseaza fisiere executabile pentru ca in acest caz e cam greu sa devirusati manual acel calculator, ar fi AUTORUNS de la Microsoft. De ce zic ca este cel mai bun in materie, pentru simplul motiv ca iti arata toate neregulile care exista in calculator, pana cand si Root kit-urile, dar aveti grija – manevrat necorespunzator poate sa va strice sistemul de operare si de aceea intr-un viitor apropiat am sa fac un video tutorial cum se foloseste corect si in siguranta.
  • Al treilea programel ce va poate ajuta foarte mult ar fi un utilitar ce stie sa curete atat fisierele temporare cat si registri si aici as aminti Ccleaner pe care il folosesc de foarte mult timp si mi se pare destul de bun in ceea ce stie sa faca.
  • Toate aceste programele trebuie intotdeauna sa le aveti pe un stick protejat impotriva virusilor de tip autorun si aici aveti un tutorial in care am explicat cum puteti face sa nu va virusati stick-ul.
  • In totdeauna trebuie sa tineti minte ca utilizatorul intra pe net si de aceea va trebui sa ii instalati atat Flash Player-ul cat si Java (poate doreste sa se joace si nu o sa ii mearga sau vrea sa intre pe Youtube si la fel nu o sa poate vizualiza filmuletele)
  • Nu uitati de codecuri – toata lumea se uita la Filme pe calculatorul personal iar eu unul folosesc codecurile Allin1 sau Win7codecs si niciodata Ace Mega Codecs pentru ca pe anumite calculatoare am observat ca are anumite incompatibilitati si plus ca la dezinstalare isi lasa foarte multe chei de registri pe care nu le sterge si de asemenea acestea pot duce la ingreunarea sistemului de operare.
  • Un player de muzica gen Winamp si un player de filme asta in cazul in care nu vreti sa folositi winamp-ul puteti folosi VLC Player.
  • O suita Office aici ramane la alegerea si nevoia voastra sau a prietenilor vostri si ati putea alege in pachetul Office de la Microsoft sau daca vreti ceva gratuit atunci puteti sa folositi Open Office (aveti grija sub ce format salvati documentele – cel mai bine le salvati sub extensia doc, xls…. etc pentru a putea vizualizate de altii in cazul in care vreti sa le partajati cu altii).
  • Un program de vizualizat PDF-uri si aici ca si la pachetul Office ramane la alegerea voastra dar eu unul raman la vechi-ul Acrobat Reader, chiar daca s-a marit destul de mult pentru ceea ce stie sa faca.
  • Si in final un lucru de care trebuie sa tineti cont este ca mai toate programele pe care le veti instala si unele dintre ele amintite mai sus gen Acrobat Reader contin sau au optiunea implicita de instalare a unor Toolbaruri ceea ce la un moment dat acestea o sa ingreuneze internet explorerul asa ca folositi la fiecare instalare optiunea Advance sau More Options, … ori ceva asemanator pentru a evita aceste neplaceri.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and