Eroare rss: Input is not proper UTF-8, indicate encoding

Cred ca sunt maniac incurabil cand vine vorba de a ma juca cu ceva fara cap si iata de ce zic lucru asta.

Cu vreo cateva zile inainte mai exact pe data de 18 am scris acest articol, dar tot atunci nu stiu ce am vazut eu pe net sau mi-am adus aminte si am inceput sa ma joc cu coduri ascii (stiti voi alea in care deschizi notepad-ul, ti tasta alt apasata si incepi sa te joci la numere de parca ai fi la masinute 🙂 ).

Dupa ce m-am plictisit de jucat cu aceste coduri ascii nu am sters caracterele rezultate si am pastat in continuarea lor un mic paragraf din cadrul articolul respectiv, iar apoi am copiat tot continutul notepad-ului respectiv inapoi in cadrul articolului.

Totul a fost in regula pana azi, cand am scris cateva articole si cum eu ma uit si pe Google Reader am vazut ca articolele scrise nu erau indexate, deci ceva suspect se petrecuse asa ca am inceput investigatia in ordine invers – cronologic.

Eroare Rss

Eroare Rss

THIS PAGE CONTAINS THE FOLLOWING ERRORS:

error on line 109 at column 330: Input is not proper UTF-8, indicate encoding ! Bytes: 0x05 0x0B 0×11 0x07

BELOW IS A RENDERING OF THE PAGE UP TO THE FIRST ERROR.

M-am uitat in feed-ul blog-ului, eroarea de mai sus era prima, m-am uitat in feedburner la fel aceeasi eroare, am deschis IE8-ul eroarea in feed-ul blog-ului nu mai era. Dintr-o data totul devenise confuz, dar avand in vedere ca IE8-ul are incorporat un RSS reader am zis ca asta e mai smecheros si stie sa excluda erorile de genul respectiv.

Cum nu stiam cum sa scap de eroarea am citit putin pe google si am inteles ca eroarea vine de la un caracter special care nu ar fi trebuit sa fie in articol.

Intrebarea era acum care din ele, asa ca m-am apucat sa scot cate un articol pe rand pana am ajuns la cel despre HTML 5 (ultimul articol din RSS). Am luat codul sursa al articolului si l-am introdus in notepad unde am observat caracterele ascii despre care va povesteam.

PS: De asemenea am incercat si plugin-ul: fix rss feed, dar in acest caz nu mi-a fost de niciun folos, asa ca daca patiti si voi ceva de genul asta, nu cred ca mai are rost sa va batei si voi capul cu el schimband permisiuni pe fisierul wp-blog-header.php si apoi setandu-le inapoi.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and