Esti sysadmin uite unde gresesti.

Toti cei care se ocupa de managementul unei retele sau a unui singur pc, fie el de la un client personal (ca mai toti fac un ban in plus), firma, chiar daca au in vedere o gramada de chestii, eu unul tind sa cred ca majoritatea uita un singur lucru si acesta este acela ce ii poate scuti de alte probleme ulterioare.

Ca sysadmin sau administrator de retea, daca esti bun la asta, stiu sigur ca esti in stare sa faci backup la client, fie el manual/automatizat, dar nu stiu cati dintre voi v-ati gandit ca daca ati facut backup la datele unui anumit soft pe care il are clientul sa faceti backup si la soft-ul/kit-ul propriu zis al soft-ului.

De ce zic asta?

In primul rand soft-urile tind sa aiba update-uri sau se schimba cu totul si clientul din lipsa de bani acesta nu face update/patch la ultima versiune.

Clientul ia un ransomware si i se cripteaza baza de date, dar tu ai backup la baza insa nu ai si soft-ul si aici incepe o intreaga munca titanica pentru ca, clientul nu vrea sa plateasca suport si/sau transferul bazei/lor de date pe noua versiune.

Asa ca:

Pentru toti Sysadminii, faceti backup total nu pe jumatate, ca daca vreti sa faceti mai multi bani stiti voi cum sa o faceti 🙂

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and