FireFox 4.0 un nou browser cu design imprumutat

Stiu ca acum cateva zile in urma va povestisem de o noua versiune a browserului Mozilla FireFox si anume FireFox 3.6.4. Ei bine ieri Mozilla a ajuns deja la versiunea 3.6.6 in care din pacate vulnerabilitatea de care va povesteam aici nu a fost remediat. In schimb au fost remediate unele probleme mult mai serioase sau cel putin asa se lauda:

Firefox 3.6.6 modifies the crash protection feature to increase the amount of time that plugins are allowed to be non-responsive before being terminated.

Please see the complete list of changes in this version. You may also be interested in the Firefox 3.6.4 release notes for a list of changes in the previous version.

Din cate am citit si eu pe ici pe colo si poate ca si unii dintre voi stiti viitoarea versiune care in mod logic ar trebui sa fie Firefox 3.7 se va numi Mozilla FireFox 4.0.

Mozilla FireFox 4.0 - Minefield (nightly build)

Mozilla FireFox 4.0 - Minefield (nightly build)

Deocamdata la aceasta versiune de browser se munceste destul de intes deoarece aceasta va venii cu o noua infatisare, una mult mai atractiva pentru cei care inca nu folosesc Google Chrome deoarece din videoclipul de mai jos se pare ca viitorul FireFox va semana izbitor de mult cu browserul celor de la Google.

Partea la care baietii par a se fi bloc este cum ar trebui pozitionate tab-urile: ca in Chrome adica sus – deasupra barei de adrese sau sub aceasta.

Dupa parerea mea sau poate si din cauza faptului ca m-am obisnuit eu cu Google Chrome-ul, tab-urile arata mult mai bine sus si sunt mult mai practice.

Cum nu era de ajuns ca interfata este imprumutata din Chrome acestia s-au gandit sa copieze putin tehnologia “Pin Tab“, iar search-ul este implementat ca si la Chrome direct in bara de adrese.

Uraaa, traisca Google-ul pentru ideii inovatoare ale oameniilor sai.

Pentru cei care au Windows Vista si Windows 7 cu Aero activat sau mai bine spus cu transparenta pusa pe enable si cu un background negru, numele tab-urilor devin ilizibile. Ca resurse pe care le inghite pot spune ca ia destul de multe, aproape 120Mb pentru 4 tab-uri dintre care unul cu Flah Player sau mai bine spus un videoclip.

Mozilla FireFox 4.0 Options

Mozilla FireFox 4.0 - Minefield (nightly build) - Options

De miscat as putea spune ca se misca destul de repede, asa batraneste cronometrat pe site-uri normle ca microsoft, google, search google, youtube sau chiar neogen, sa stiti ca Mozilla FireFox 4.0 sau Minefield (nightly build) cum mai este numit m-a uimit in totalitate, merge mai bine decat Chrome-ul, este muuuult mai rapid.

La site-urile Microsoft si Neogen Chrome-ul s-a miscat cu cel putin 1 secunda mai greu. Intr-adevar acest delay s-ar putea datora si faptului ca in Chrome mai am inca vreo 30 de tab-uri deschide, dar oricum ar fi aceasta versiune de FireFox este chiar una reusita.

Pentru cei care doresc sa incerce noua versiune de Mozilla FireFox 4.0 iata si cateva link-uri:

firefox-3.7a6pre.en-US.win32.installer.exe
firefox-3.7a6pre.en-US.mac.dmg
firefox-3.7a6pre.en-US.linux-i686.tar.bz

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and