Google Chrome 15 – noutati in browser

In noua versiune de Google Chrome se pare ca programatorii pe langa bug-urile de care s-au ocupat sa le rezolve pentru ca browserul sa fie cat mai stabil si securizat au am mai adus si cateva mici imbunatatiri vizuale.

Una din cele mai interesante schimbari ar fi schimbarea functiei de + (new tab) caruia i s-au adus cateva imbunatatiri majore.

In Google Chrome 15new tab a fost modelat mai mult dupa principiul tabletelor, astfel ca most visited tab si apllication tab pot fi accesate dand click pe sagetile din stanga si dreapta ecranului.

Google Chrome 15 - new tab picture

Google Chrome 15 – new tab picture

Ce mi sa parut foarte interesant este faptul ca tot aici ne putem crea noi singuri o pagina in care sa ne adaugam site-urile si aplicatiile favorite, astfel ca intotdeauna le vom avea la sectiunea new tab. 

Pentru o privire de ansablu am facut si un filmulet in care puteti vedea exact cam cum puteti reusi singur sa va personalizati browser-ul exact dupa bunul plac:

Pe langa acest nou new tab cu posibilitate de personalizare se pare ca Google a mai rearanjat putin meniul Tools astfe:

  • butonu bookmarks – a urcat ceva mai sus cu toate ca nu vad de ce ar fi trebuit sa fie mai sus si nu la mijloc cum era inainte  (pentru a activa toolbarul cu website-urile favorite eu folosesc combinatia CTRL+SHIFT+B – e mai rapida treaba)
  • Set up Chrome sync – nu ii vad functionalitatea majora pentru care a trebuit acest buton sa apara direct in meniul Tools (cei care au nevoie stiu deja unde sa il gaseasca si acest lucru nu e doar o singura data folosit dupa care toata lumea care are acces la calculatorul tau o sa vada foarte simplu cu ce cont iti sincronizezi tu datele din browser)
Chrome-menu-14-vs-15

Chrome-menu-14-vs-15

La aspect se pare ca cei de la Google Chrome pentru versiunea 15  inafara de faptul ca extensiile au fost integrate in meniul Options din Tools s-au oprit aici.
Google Chrome 15 - extensii

Google Chrome 15 – extensii

Pentru inca un plus de functionalitate adus browser-ului au mai umblat totusi la modul de printare,  astfel ca deacum incolo vom avea posibilitatea de a scoate la imprimanta header-ul si footer-ul paginilor.

Cei carora nu le place acest meniu pot folosii totusi interfata de Windows prin combinatia de taste ->CTRL+SHIFT+P.

Google Chrome meniul print

Google Chrome meniul print

Download Google Chrome 15 – ultima varianta – romana
Download Google Chrome 15 – ultima varianta – engleza

  1. Ion says:

    firefox 7 e mai ok

  2. This is really good stuff by the way

  3. Ionutzh says:

    e mult mai bun chrome decat firefox

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and