Google Chrome cel mai sigur browser

In urma competitiei Pwn2Own se pare ca Google Chrome a iesit al doilea an invingator, el clasandu-se ca fiind cel mai sigur browser din lume, restul browserelor ca Internet Explorer 8, Mozilla FireFox si Apple Safari fiind penetrate in doar cateva minute.

Premiile puse in joc anul acesta au fost de 100.000 de dolari din care 40.000 au fost oferiti celor care au reusit sa furnizeze bug-uri prin care se poate penetra un sistem cu ajutorul unuia din browserele amintite.

Ce face Google Chrome atat de sigur?

Ei bine el foloseste o tehnologie numita sandbox, adica fiecare proces al browserului este rulat ca intr-o cutie, nepermitand script-urilor malitioase din internet sa interactioneze cu sistemul de operare.

Chiar daca inca nu a putut fi penetrat asta nu inseamna ca in curand nu se va gasi cineva care sa poata penetra si exploata si acest browser, asa ca intotdeauna ramane ca utilizatorul sa aiba grija pe ce da click si ce site-uri acceseaza.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and