Google Chrome OS se apropie de lansare

Cu ceva timp in urma va povesteam ca cei de la Google vor sa lanseze un sistem de operare si iata ca acum Google Chrome OS se apropie vertiginos de lansare.

De cand a aparut browser-ul Google Chrome nu m-am mai despartit de el. Firma Google imi place la nebunie deoarece are destul de multe lucruri bine facute si care se bazeaza pe mediul online.

Daca nu ati aflat pana acum Google Chrome OS o sa fie un sistem de operare bazat numai pe internet, chiar si logarea in contul de utilizator al acestui sistem de operare se va efectua pe baza unui cont de Gmail.

Ieri cei de la Google au ales sa prezinte public viitorul lor sistem de operare si cu aceasta ocazie am ales si eu sa fac un scurt rezumat cu plusurile si minusurile acestuia.

Google Chrome OS

Google Chrome OS

Google Chrome OS este un browser

Asa cum am specificat si mai sus Chrome OS este un sistem de operare bazat pe mediul online sau cu alte cuvinte este mai mult un browser ce stie sa buteze un computer el avand nevoie de doar 7 secunde pentru a porni din mometul apasarii butonului de Power.

Datorita faptului ca acest sistem de operare are un kernel Linux si este primul de acest gen – 80% din el bazandu-se pe internet, poate fi considerat si un deschizator de drumuri.

Ce aplicatii pot fi instalate pe Chrome OS

Exact cum am zis si pana acum, Google Chrome OS fiind baza doar pe internet, pe el nu se vor putea instala aplicatii gen Microsoft Office, Open Office, antivirus sau orice alt program executabil. In schimb se pot folosi aplicatii online precum Google Docs, Gmail, posibil si Yahoo Messenger pe viitor si multe altele ce sunt sau vor fi online.

Google Chrome OS si Google Wave

Google Chrome OS si Google Wave

Sistemul de operare Google Chrome OS va fi ultra rapid

Asa cum s-a vazut si in browser-ul celor de la Google, Chrome OS se vrea a fi un sistem de operare ultra rapid el bootand in nici mai mult nici mai putin de 7 secunde. Acest record de bootare se datoreaza faptului ca Google Chrome OS se instaleaza doar pe Hard Disk-uri SSD (Solid State Drive), nu incarca drivere si nici nu permite a avea programe la startup.

Securitate Chrome OS

Chrome OS este dupa parerea mea singurul sistem de operare care stie sa se repare singur, da ati auzit bine, nu ii trebuie CD de bootare, nu trebuie ca utilizatorul sa intervina in acest proces dand next, next, instalare drivere, etc, pur si simplu daca sistemul sau fisierele de sistem vor fi corupte, inaccesibile sau cine stie ce se mai poate intampla, Chrome OS va restarta computerul si va lansa modul de reparare automat.

Acest mod de reparare automat va fi realizat cu ajutorul a 2 partitii: una pentru sistemul de operare propriu zis si a doua un fel de backup pentru prima, astfel in cazul in care se intapla ceva cu sistemul de operare, dupa restart se va boota de pe partitia de “backup” aceasta inlocuind fisierele sistemului de operare.


Ce schimbari va aduce Chrome OS in lumea IT

Sincer eu unul nu vad nimic special in acest sistem de operare inafara de faptul ca e foarte rapid, si pentru multi dintre noi care vrem sa testam anumite produse IT precum placi video, jocuri sau orice alt ceva chiar ar creea o problema cel putin pentru inceput.

Intr-adevar ar fi un sistem de operare ideal pentru netbook-uri si pentru cei care folosesc intens: internetul, pachetul office, email-ul si tot ce inseamna online.

Voi l-ati testat? Daca da atunci cum vi se pare?

 1. Dragomie Andrei Alexandru says:

  Ma oameni buni cum fac ca nu pot sa ma loghez… nu am net sau ce naiba am facut stik cu chrom os zero asta si imi apare sa ma loghez…dar prob e ca nu pot nu am net nus tiuc e naiba… eu am net prin cablu de la rds… va rog frumos ajutati-ma si pe mine… am un laptop cam slab.. vreau ceva sa se miste repede.. xp merge dar nu prea bine.. o alternativa.. si moblin ala.. nu merge sa il int .. ajutati-ma va rog .. macar un mail daca nu aici…

 2. TutorialePc says:

  Pai in principiu totul cam depinde de ce placa de retea ai tu.

  Daca o fi vreo ciudatenie de care nu prea a auzit multa lume atunci s-ar putea ca aia sa fie problema pt logare.

  Ti-as fi sugerat sa faci o masina virtuala pe acel laptop dar avand in vedere ca ai zis ca e slabut, atunci smecheria asta pica.

  Pentru XP daca vrei sa se miste mai repede atunci ma poti contacta personal prin pagina de contact unde am si ID-ul de messenger sau poti lasa un simplu mesaj oriunde pe site.

 3. Andrei Alex says:

  Eu am incercat Chrome Os zero dar imi spune ca nu am conectiune internet.. Nu suporta Conectiunea PPPOE de la RDS??? sau ce naiba are? si ce as putea face ?

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and