Google plus – ce este Google+ descriere generala

Pentru cei care inca nu stiu Google plus — Google + este noua retea de socializare creata de Google si care chiar daca oficial nu a fost lansata, ea deja a atins pragul de 10 milioane de utilizatori.

Asa cum probabil unii dintre voi va mai aduceti aminte atunci cand s-a lansat gmail-ul ca sa obtineti un cont trebuia sa aveti invitatie. Iata ca si de data aceasta cei de la Google Plus au ales aceeasi metoda de inscriere.

Pentru un moment inregistrarea in Google Plus este temporar suspendata, insa puteti obtine un cont dupa ce veti primi o invitatie de la ei sau de la un alt prieten care are deja unul.

Google Plus – prezentare generala

Dupa ce primiti invitatia Google Plus iata cam asa arata partea de inregistrare:

Google plus invitatie primita

Google plus invitatie primita

Ce mi s-a parut foarte interesant la Google Plus in comparatie cu Facebook-ul este ca pe langa faptul ca iti poti creea grupuri de prieteni ai posibilitatea sa imparti ce vrei tu doar cu acel grup fara ca ceilalti din celelalte grupuri sau din internet sa vada ce le scrii acestora.

Iata si cateva poze despre grupurile din Google Plus:

Google Plus – peretele profilului

Google Plus - peretele profilului

Google Plus - peretele profilului

 Google Plus cercuri de prieteni

Google Plus cercuri de prieteni

Google Plus cercuri de prieteni

Atentie Google Plus este legat direct de pozele din Picasa:

Cei drept orice lucru misto vine si cu lucruri aiurea pe care eu unul nu le inteleg. Iata si exemplul care ma enerveaza si nici nu poti sa il schimbi.

O data cu intrarea in aceasta retea sociala toate pozele care le aveti in Picasa vor putea fi impartite prin Google Plus si de aici cei din cercurile voastre de prieteni le pot distribui mai departe.

De aceea aveti grija ce poze aveti in contul vostru de google ca dintr-o singura neatentie va puteti trezi cu toate pozele din picasa direct pe internet si distribuite de altii cat ai clipi.

Google Plus este legat direct de pozele din Picasa

Google Plus este legat direct de pozele din Picasa

Google Plus vine cu chat si conferinta

Avand in vedere ca Google+ vine direct integrat cu chat si/sau conferinta eu zic ca este un pas chiar revolutionar in ceea ce priveste retelele sociale.

Chiar daca la noi in tara conferintele sunt mai rare intre prietenii de pe net nu pot sa spun acelasi lucru despre membrii unui joc, insa deocamdata Google Plus cel putin in varianta aceasta de teste daca as putea sa ii spun asa a fost conceputa doar pentru utilizatori persoane fizice nu si pentru comercial.

In viitor cei de la  Google+ au promis sa extinda platfoma si pe aria business, insa ea se pare ca va fi ceva complet diferit fata de interfata unei persoane fizice.

Pentru a putea beneficia de facilitatea unei videoconferinte respectiv chat va trebui sa instalati plugin-ul de video chat:

Google Plus - instalare plugin de videochat

Dupa ce ati instalat plugin-ul de video chat si intrati intr-un hangout cum este denumita conferinta intre prieteni, aveti grija ca oricine poate sa intre daca unul din prieteni vostri va distribui acel link al conferintei.

Asa cum ziceam mai sus iata ca nici la acest capitol Google nu pare sa stea prea bine, insa avand in vedere simplitatea de care da dovada cel putin in modul beta pare unul destul de promitator si in acelasi timp amenintator la adresa Facebook-ului.

  1. […] stiu cati dintre voi stiti, dar cei care ma aveti printr-un din cercurile voastre din Google+, s-ar putea sa fi observat un mic articol acolo in care anuntam cum ca Microsoft-ul incearca cel […]

  2. […] stiu cati dintre voi stiti, dar cei care ma aveti printr-un din cercurile voastre din Google+, s-ar putea sa fi observat un mic articol acolo in care anuntam cum ca Microsoft-ul incearca cel […]

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and