Microsoft principalul vinovat in operatiunea Aurora

Asa cum apare si in titlul acestui articol se pare ca Microsoft este principalul vinovat de operatiunea Aurora.

Microsoft stia de aceasta vulnerabilitate inca din septembrie anul trecut, fiind instinta de catre BugSec o firma Israeliana de securitate.

Iata ca inca o data Microsoft-ul dezamageste, lasand un semn mare de interbare daca nu chiar ea ar fi intentat aceasta operatiune impotriva lui Google fiind principalul rival in ceea ce inseamna cautari pe internet si mai nou aplicatii ce incep sa semene izbitor cu Microsoft Office, acestea fiind cu un pas datorita unui singur aspec si anume cel de stocare a fisierelor personale si editarea lor direct online.

Pe langa acest aspect iata ca o data cu trecerea tuturor programelor pe WEB Google intentioneaza sa lanseze propriul sistem de operare – Google Chromium atentand la ceea ce inseamna Microsoft de fapt pentru majoritatea utilizatorilor de computere.

Asa cum v-am spus si in articolul precedent toti utilizatorii de Windows ar trebui sa faca acest update indiferent daca folositi sau nu browserul Internet Explorer, deoarece aceasta fulnerabilitate poate fi exploatata si printr-un simplu fisier Microsoft Word, Excel sau Access cu un Activx incorporat.

Voi ce parere aveti despre acest incident care se pare ca poate sa ia amploare avand in vedere ca cu ceva timp in urma un angajat al Google a raportat o vulnerabilitate la fel de grava si Micro$oft-ul nici macar nu s-a sinchisit sa faca un patch de securitate pentru ea.

  1. […] incidentele care au avut loc in ultimul timp, si faptul ca Google a intrat pe piata browserelor, ba mai mult o […]

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and