Mouse-ul invizibil

Cred ca cu totii ne-am dori asa ceva si multi cred ca acest lucru nu se va inventa niciodata. Ei bine, el acum exista.

La baza mouse-ului invizibil sta o camera in infrarosu si o raza laser ce are rolul de suprafata de contact atunci cand se face click cu degetul. Probabil va intrebati cum stie sa faca diferenta intre click dreapta si click stanga sau daca chiar exista click dreapta la asa dispozitiv.

Avand in vedere ca mana utilizatorului sta pe suprafata luminata de raza laser si camera ce filmeaza in infrarosu, toate degetele sunt scanate ca o amprenta si se face distinctia intre ele printr-un software special conceput pentru asa ceva.

Mouseless - mouse-ul invizibil

Mouseless - mouse-ul invizibil

Acest mouseless cum se mai numeste a fost inventat de Pranav Mistry, un cercetator de la institutul MIT Media Lab, iar valoarea acestui dispozitiv ar ajunge undeva la 20 de dolari. Sincer pentru unii care nu suporta firele prin casa sau diverse dispozitive de care s-ar putea lipsi, aceasta inventie ar putea revolutiona o data pentru totdeauna conceptul de mouse.

Cine stie poate intr-un viitor apropiat vom putea controla calculatorul doar cu ochii, eventual cu puterea mintii. Oricum cred ca nu ar fi greu acest lucru, daca am avea fiecare cate o camera ca un tomograf ce va stii sa preia doar o anumita informatie dintr-o anumita zona a creierului …….. mmm cred ca ar trebui sa pantentez ideea :D.

In continuare am sa va las sa vizionati un filmulet destul de dragut as putea zice, fiind o combinatie de desene animate si realitatea, ca doar aici e vorba de vestitul mouse Jerry nu?

Sursa: pranavmistry.com
 1. articole it says:

  M-am uitat la video si nu ii mergea cursorul cum misca el mana. Era in intarziere. Poate peste 5 ani va fi gata.

 2. Ionut says:

  De gata e gata numai ca sa il vedem si in faza de vanzare … dar ieftin, ca altfel sa il foloseasca ei, eu tot la soarecele meu cu coada raman.
  Stii cum e il mai cureti putin mai dai cu el de masa daca esti nervos, daca se strica da-l dreaq ma duc si iau altu cu 15 lei, pe cand cu asta e cam greu sa dai de pamant, eventual sa dai cu totul sau sa ii smulgi camera ori laserul.

 3. Sergiu Serb says:

  Ha,ha,ha =)) soricelul din desenele acelea minunate ( inca ma mai uit la ele  ) se numea Jerry nu Gery =))

 4. TutorialePc says:

  Vaiii sa imi fie rusine … merci chiar nu mi am dat seama. Cred ca eram beat la ora aia .. oricum merci ca mi-ai atras atentia in loc sa ma judeci cum fac altii.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and