Protectie keyloggers – protejeaza-ti parolele

keyboard1Stiu ca foarte multi dintre voi percepeti parola ca pe ceva secrect si ati vrea sa ramana asa nu? dar ce faceti daca v-ati ales cu un mic virus de tip keylogger care inregistreaza tot ce introduci de la tastatura (ID, parole, cont bancar etc.) si toate astea fara sa stii si din motive nebanuite nici antivirusul nu l-a detectat.

Stiu ca sunt cativa care au auzit de tastatura virtuala care face parte din WindowsXp si Windows Vista/7 eee aceasta metoda va pot spune ca o sa va confere o protectie destul de mare impotriva acestor keyloggers.

Unde gasiti tastatura virtuala in Windows Xp:

Pentru a folosi tastatura virtuala atunci cand introduceti fie parola la messenger, parola sau/si ID-ul de email, logarea in contul online de la banca (chiar daca aveti si o alta metoda de securitate in plus precum un TOKEN) urmati pasii de mai jos:

1    Dati click pe butonul Start —> Programs —> Accessories —> Accessibility si dati click pe On- Screen Keyboard si o sa se deschida Tastatura Virtuala pe care o veti folosi cu mouse-ul, dar asta numai dupa ce ati dat click in casuta de ID sau parola.

tastatura virtuala

Unde gasiti tastatura virtuala in Windows 7:

In Windows 7 este mult mai usor de gasit, tot ce trebuie sa faceti este sa dati click pe start si apoi sa scrieti in casuta aceea de jos keyboard, apoi undeva sus de tot o sa va apara On- Screen Keyboard. Dati click pe acel link si se va deschide tastatura virtuala.

windows 7 keyboard

  1. […]  insa doriti totusi o protectie mai extinsa pe care nu vreti sa dati banii asa cum am explicat aici exista varianta folosiri tastaturii virtuale care este intr-adevar putin cam incomoda dar macar e […]

  2. […] Se verifica sa fie tokenul introdus in unitate si ledul de pe token aprins apoi se da click dreapta pe My Computer, se alege […]

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and