Restaureaza butonul Show Desktop in Windows 7

Intotdeauna am fost adeptul scurtaturilor din tastatura gen ALT  TAB, CTRL C sau CTRL V… etc, insa pentru a minimiza toate ferestrele am folosit butonul Show Desktop.

In Windows 7 acesta nu mai exista in locul unde eram invatat si unde mouse-ul se ducea in mod normal, acesta fiind undeva in coltul din dreapta jos dupa ceas, asa ca pentru cei care sunteti obisnuiti ca si mine  am sa va arat cum ati putea sa restaurati acest buton.

  1. In primul rand va trebui sa va alegeti o scurtatura la un program pe care nu il doriti in bara de start si anume: CCleaner ca exemplu.
  2. Dati click dreapta de aceasta scurtatura de la Ccleaner si mergeti pe Pin to Taskbarpin ccleaner to taskbar
  3. Apoi va trebui sa va creati propria icoana de Show desktop. Downlodeaza icoana sau creeaz-o singur folosind urmatorul cod:

Deschide notepad-ul introdu codul de mai jos si salveaza fisierul sub denumirea de Desktop.scf. Nu uita ca la “Save as type” trebuie sa selectezi “All files (*.*)” pentru a putea salva fisierul cu extensia “scf”.

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

Aceasta icoana trebuie salvata in locatia de mai jos:

C:\Users\%USERNAME%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\

4. Dai click dreapta pe icoana care i-ai dat pin to taskbar in cazul de fata Ccleaner, mergi pe shortcut si in campul Target introdu:

C:\Users\%USERNAME%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar\desktop.scf

iar la “Stat in” poti sterge inregistrarea, de altfel poti schimba si icoana tot aici.

Pentru ca aceasta scurtatura sa prea functia de Show Desktop va trebui sa va delogati si sa va logati din nou sau inchideti si deschideti procesul de explorer.exe din Taskmanager.

  1. […] a vedea cum se creeaza butonul Show Desktop in Windows 7 ai aici un tutorial. Restaureaza Show Desktop in Windows […]

  2. Mihai_vl_2010 says:

    felicitari ionut

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and