Restaureaza setarile facute de virusi cu un singur click

De foarte multe ori se intampla ca atunci cand computerele noastre se aleg cu cate un virus acesta face anumite setari precum dezactivarea Task Manager-ului sau a registrilor, facand astfel imposibil rularea anumitor setari sau chiar programe.

Avand in vedere ca am de a face cam zilnic cu cate un virus de genul acesta m-am gandit sa imi automatizez putin treaba si astfel am ajuns sa creez un fisier de tip BAT destul de complex.

Chiar daca acesta nu este un tutorial despre cum se poate face o devirusare manuala, pot spune ca daca analizati putin acest bat veti avea ceva de invata despre cum incearca virusii in special trojenii si fisierele de tip malware sa se autoexecute la pornirea sistemului.

Ce face acest program:

 • in primul rand mai toti virusi dezactiveaza editarea registrilor asa ca programul de mai jos activeaza registri windows-ului folosind un fisier de tip vbs ce se creeaza in folderul Temp al sistemului de operare, dupa care acesta se sterge automat.
 • activeaza Task Managerul in cazul in care acesta este dezactivat
 • activeaza optiunea RUN (sau mai bine spus pune butonul RUN inapoi) – daca aceasta a fost cumva eliminat de catre virusi
 • activeaza optiunea Folder Options in cazul in care aceasta a disparut in urma unei infectari a sistemului
 • restaureaza posibilitatea de a vedea folderele si fisierele ascunse ori protejate de sistemul de operare
 • sterge calea de pornire automata a anumitor tipuri de virusi intalnita in special la cei care se raspandesc folosind stick-uri de memorie (sterge valoarea Taskman din HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon).
 • restaureaza valorile implicite ale cheilor de registri: Userinit si Shell din urmatoarea locatia HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon, acestea in unele cazuri sunt modificate de virusi pentru a-si asigura pornirea automata si ascunsa o data cu sistemul de operare.
 • dezactiveaza optiunea de autorun pentru toate partitiile si folderele partajate in retea pentru a preintampina virusarea computerului cu virusii de pe stick-uri, carduri de memorie,  etc
 • inchide si deschide procesul explorer pentru preluarea noilor setari in registri, astfel evitandu-se un eventual restart pentru incarcarea acestora
 • acest program a fost testat doar pe Windows Xp si Windows 7, pentru restul sistemelor de operare e posbil ca nu functioneze  ca atare.

Descarca acest program de aici

Ps: daca mai aveti si alte optiuni care credeti ca merita introdu-se aici va astept pe rubrica de comentarii.

 1. […] sau mallware. Pe langa acesta as putea adauga si unul facut de mine pe care il puteti gasi aici: https://www.tutorialepc.ro/restaureaza-setarile-facute-de-virusi-cu-un-singur-click.html. neogen_client = 'TG%5C%5CW%0B%10%0B%1B%1DL'; neogen_type = ''; neogen_banner_format = […]

 2. Gigi says:

  Vezi ca Stuxnet nu are nevoie de autorun activat pentru a infecta un PC de pe stickuri USB.

 3. Ionut says:

  Da ai dreptate si stiu despre acest rootkit care se foloseste de bug-ul .LNK, dar avand in vedere ca Microsoft-ul a scos un update de securitate pentru acesta, cred ca nu mai are rost sa il iau in calcul. Tind sa cred ca toti isi fac update-urile si folosesc soft “licentiat – ma rog aproape licentiat” in care update-urile se instaleaza automat. Restul care nu au aceasta facilitate ori o fac pe pielea lor ori nu stiu ca acele update-uri cel putin cele de securitate sunt foarte importante.

 4. Rares says:

  salut…am si eu o problema….cred ca mie infectat pc’u cu vreun virus…deoarece mi se blocheaza tot timpul si nu il mai pot porni…scoate un sunet si dupa accea se blocheaza…..am incercat totu..chiar am formatat hardu(500gb)……de obicei se blocheaza cand incerc sa il pornesc….dupa chestia cu Windows se face ecranu negru si se blocheaza…..si numai pot face nimik.numai sa instalez windowsu din nou…..imi face la orice tip de windows inventat…credetima am incercat toate….

  las emailu in caz ca stie cineva vreo solutie

  YMess: rares_m91

 5. Ionut says:

  Ai incercat cu o sursa noua? Ce zici u ca iti face, se intampla imediat dupa instalare sau chiar si in timpul instalarii? Accesezi cumva dupa instalare alte partitii? si apoi incepe sa se miste greu. Ai grija sunt si virusi care se copiaza in toate partitile si cand le accesezi infectezi calculatorul din nou. Daca ai mai multe placute de RAM incearca cu cate una pe rand. E posibil sa fie si de la RAM.

 6. Rares says:

  Calculatoru este nou….chiar inainte cu 1 luna lam dus la reparat pentru ca era sursa arsa….si de cand mi lau returnat imi face si mai des probleme……e in garantie nu il pot deschide…..si mi se intampla sa mi se blocheze si cand ascult muzica….si se restarteaza…imi apare un ecran albastru,isi da restart…si la faza cu windows se blocheaza

 7. Ionut says:

  Daca ai avut probleme cu sursa eu zic ca nu ti au schimbat decat un condensator, daca l au schimbat si pe ala si probabil tocmai de aia ti se blocheaza. La faza cu ecranul albastru, iti apare chiar si dupa o proaspata instalare fara alte programe instalate? Se blocheaza in instalare?
  E nasol la partea ca nu il poti deschide pentru ca nu ai cum sa inlocuiesti anumite piese. Pentru asta te sfatuiesc sa mergi cu el la garantie si spunele ca data viitoare sa iti de-a la mana si o hartie cu reparatia facuta (schimbat sursa, reparat sursa, schimbat ram, etc … chestii din astea) pentru ca sunt multi jegosi din astia pe care ii doare in …. sa nu mai zic eu unde.
  Tot la BSOD= (blue screen of death) ce antivirus ai instalat, cate programe ai instalate, daca ai putea sa le enumeri, eventual un log la hijackthis ar fi OK pentru analiza, sau vezi ca la contact ai ID de mess cand sunt disponibil pot trage un ochi prin calc la tine cu teamviewer.

 8. Rares says:

  Da,se blocheaza cand instalez si windows
  despre programe ar fi:messenger,poweriso,driverele pt placa de baza,sunet,video…winamp,winrar,kmpplayer….de obicei se blocheaza dupa 1 zi de la instalare…….
  mi se int sa se blocheze cand asc muzica,vizionez un film…sau cand nu sunt la Pc…revin si vad ca sia dat restart si ramane la screenu cu Windows…….si cand se blocheaza nici macar nu mai ‘gandeste’….0…e ca si mort

 9. Ionut says:

  Ai incercat asa cum ti am zis cu alta sursa si alt ram?

 10. Rares says:

  Nu pot sa il deschid….cred k unica solutie ar fi sa il duc din nou la ‘raparat’….
  oricum mersi mult

  bafta

 11. Ionut says:

  Scoate cablul de alimentarea din unitate si tine apasat 5-10 secunde pe butonul de power dupa care vei putea sa il aprinzi.

  Daca merge atunci mai mult ca sigur ca e sursa de alimentare.

  Daca poti sa il desfaci adica nu ai sigiliu pe unitate atunci pentru 550 de mii poti sa mergi sa iti iei tu singur o sursa si o inlocuiesti pe cea veche.

  Daca nu ai inlocuit niciodata o sursa pana acum, atunci sa stii ca nu e greu
  doar tine minte de unde scoti cablurile de pe placa de baza respectiv HDD si CD/DVD-RW. Acestea au un sistem unic de introducere deci nu intra altfel (NU FORTA pentru ca nu e cazul).

 12. […] stergeti fisierul creat de virus, acesta poate fi gasit in calea: %AppData%[aleator].exe, dar aveti grija el este ascuns […]

 13. Mihaiceausescu says:

  activare click dreapta se poate?

 14. TutorialePc says:

  Cum adica activare click dreapta. Poti sa fi mai explicit ce anume vrei?

 15. Catalin says:

  super programul.multumesc

 16. Idmeuptjocuri says:

  Adica unii virusi dezactiveaza menul ce ni se deschide cand dam click dreapta pe un fisier de exemplu ca sa il stergem sau redenumim.

 17. TutorialePc says:

  job done

  mai descarca-l inca odata

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and