Scurtaturi in Windows 7 – Shortcuts

Windows 7 aduce destul de multe imbunatatiri fata de batranul Windows XP si aici as dori sa enumar cateva din cele mai uzuale si mai folositoare:

Start Button

Windows+ TAB – are acelasi efect ca si la scurtatura ALT + TAB dar in varianta 3D.


START+TAB


Start ButtonWindows+ P – are ca efect schimbarea intre monitor si videoproiector, televizor in cazul iesirilor pe S-video, DVI sau clonarea imaginii pe iesirea video.

Windows+P

Start ButtonWindows+ Space – arata Desktop-ul dar fara posibilitatea de al si modifica

Start ButtonWindows+ 1, 2, 3 … 9 iti va deschide aplicatia cu numarul corespondent aplicatiei din Taskbar

Start ButtonWindows+ Home – minimizeaza toate ferestrele deschise  inafara de cea care este in momentul acela activa.

Shift+ click pe un shortcut din taskbar va deschide o instanta noua a acelui program (atentie la messenger daca il aveti setat ca multimess, sa va tina minte  userul si parola si dati de mai multe ori click o sa intre intr-un fel de sign in – sign off continuu)

Daca ai probleme cu calculatorul la munca si exista un centru IT care se ocupa de calculatoare atunci cu acest mic “psr.exe” programel ce poate fi deschis din Run, ai posibilitatea sa faci un fisier cu explicatii prin poze.

In Windows 7 a fost implementat un sistem de protectie destul de interesant, dar in special pentru laptop-uri si anume BitLocker. Pentru a activa bitlocker pe o partitie pur si simplu mergeti in My computer si dati click dreapta pe partitia pe care o doriti a fi criptat si porniti bitlocker (Turn on Bitlocker).

Iar ultima optiune care imi place cel mai mult si are acelasi efect ca si Start + Home dar de data aceasta facuta doar din mouse este aceea cand tineti de o fereastra si pur si simplu miscati mouse-ul in stanga si in dreapta.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and