Sistem de operare online – Windows Azure

Asa cum ne-am obisnuit Microsoft-ul a lucrat in tacere la un nou sistem de operare cu totul diferit fata de clasicul Windows, el fiind de data aceastaunul complet nou si mai mult online.

Windows Azure asa cum a fost numit sistemul de operare va fi lansat pe 1 ianuarie 2010. Dupa cum se vede cel putin la marii producatori de software, modul de lucru si acum sistemele de operare tind spre versiuni online unele dintre aplicatii mutandu-se chiar cu totul in “internet”, astfel iese din calcul instalarea acestor aplicatii pe calculatorul utilizatorului.

Dupa parerea mea tind sa cred ca este un lucru destul de bun pe de o parte avand in vedere ca toate bug-urile vor fi rezolvate in timp util si patch-urile de securitate se vor aplica la toata lumea in acelasi interval.

O data cu aceste lucruri noi vor aparea si bug-uri “noi” care dupa mine luand in calcul un Sql injection permis va putea sa compromita nu un calculator sau fisierele unui singur utilizator ci la milioane de utilizatori si aici sa nu mai luam in calcul si faptul ca daca se va depasii spatiul de stocare sa zic unul gratuit in cazul in care va fi asa ceva, va trebui sa se plateasca ce depaseste acel spatiu, inca un cost in plus pe langa cele normale care exista deja.

Exact cum v-am spus si mai sus de costuri se pare ca si Windows Azure va veni pe lume contra cost ca si un windows normal, dar modalitatea de plata inca nu se stie cum va fi, lunara sau pe viata, daca e pe viata atunci sigur o sa bage taxa pe hosting-ul fisierelor la ei pe servere.

Mai jos am atasat si un filmulet pentru a va face o idee cam ceea ce ar dori Microsoft-ul sa realizeze avand in vedere ca la acest capitol a cam ramas in urma. Amazon.com a venit cu mult timp in urma cu o idee similara numita Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), iar cei de la Google au scos Google Docs de o buna bucata de vreme, posibil ca si ei sa lucreze la un sistem de operare asemanator Windows Azure.


Si pentru beta testari sa zic asa, cei de la Microsoft au anuntat ca Windows Azure va avea o luna gratuita.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and