Spionaj prin email si link-uri web

Cuvantul spionaj este destul de greu, dar sa stiti ca in lumea asta chiar daca nu esti de la FBI, SRI, sau mai stiu eu ce servici secret oricine poate sa apeleze la aceste practici neortodoxe.

Spionajul poate fi facut atat de o persoana cunoscuta cat si de orice alta persoana.

Spionajul prin email si/sau prin link-uri web este o practica relativ simpla si are ca scop descoperirea utilizatorului din partea cealalta a firului, aflarea anumitor date despre calculatorul acestuia, browserul cu care navigheaza pe internet sau pur si simplu in scopul de ai trmite pe viitor mesaje de tip spam.

Ca sa fi pregatit impotriva acestui tip de spionajului, chiar daca din punctul de vedere al ( browserului, versiune de flash instalta, rezolutie, ip, versiune de java, etc) acest lucru se intampla zilnic prin simpla vizitare a unui website sau blog, trebuie sa cunoasteti medota prin care el are loc.

Astazi am ales sa va prezint un serviciu, prin care daca trimite-ti catre o persoana un email special, iar acesta il citeste, voi veti fi primi urmatoarele informatii: daca a citit email si cand, de unde l-a citit, ce IP are, din ce Judet este calculatorul, oras si/sau localitati invecinate, ce versiune de browser are, versiunea de windows intalata, providerul de internet si nu in ultimul rand daca acesta foloseste un server de proxy sau nu.

Cum poti fi spionat prin Email

Metoda de spionat prin email este relativ simpla si anume:

  • se creaza un email in care se integreaza o poza ascunsa (fara background si are dimensiuni de 1*1  pixeli) – cine vede un varful de ac atunci cand isi citeste email-ul? 😀
  • dupa ce email-ul este deschis imaginea se incarca, iar prin simpla incarcare a acesteia in browserul vostru tot ce am enumerat mai sus este salvat in serverul spion si astfel persoana care incearca sa va spioneze afla toate datele calculatorului vostru.

Unul din multimea de servicii de acest gen este si http://whoreadme.com in care in mod gratuit se pot spiona pana la 20 de email-uri trimise.

Iata si cum se poate folosi acest serviciu:

Dupa ce v-ati creat un cont mergeti la Send Email in partea dreapta si trimite-ti un email ca si unul normal. Mai jos aveti anumite setari sa zicem mai speciale pe care daca doriti le puteti activa gratuit.

Cum se trimite un email de spionaj

Dupa ce a-ti trimis email-ul nu va mai ramane altceva de facut decat sa asteptati ca respectiva persoana sa-si citeasca corespondenta.

Dupa citirea email-ului spion cam asa arata instintarea:

Confirmare de citire email spion

Cum te poti proteja de spionajul prin email

Ce-a mai simpla si usoara metoda de a preintampina aceasta practica de spionaj ar fi aceea de a nu deschide email-ul.

In schimb daca doriti ca sa cititi email-ul exista 3 metode si anume:

  • deschideti email-ul in modul de vizualizare a email-ului numai text (la clientii de email gen Microsoft Outlook exista chiar si o protectie pentru acest lucru)
  • daca nu aveti asa ceva si/sau nu vreti sa va bateti capul cautand, cel mai simplu este sa mutati email-ul in folderul SPAM. Prin natura acestuia el vine cu aceasta protectie insa aveti grija ca si aici aveti posibilitatea de a vedea imaginile.
  • nu dati click pe show images sau orice altceva de genul

Spionaj prin link-uri web – masuri de protectie

In cazul link-urilor web treaba este putin mai complicata insa si aici exista moduri de protectie

  • prima metoda si cea mai sigura este aceea de a nu da click pe respectivul link
  • a doua metoda ar fi sa folositi un browser sau o aplicatie care nu incarca imaginile (la fel ca la email doar textul nimic HTML)
  • a treia metoda ar fi sa folositi un server proxy, dar deja de aici lucrurile se complica si cred acest aspect o sa il discutam intr-un articol viitor.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and