Stick virusat

Foarte multi dintre voi care aveti un stick de memorie pe care l-ati plimbat prin diferite calculatoare v-ati pomenit ca acesta s-a virusat, nu?

In special toti virusi care se copiaza pe stick-urile USB se folosesc de cel putin 2 fisiere si anume: un fisier “autorun.inf” care ii spune sistemului vostru atunci cand dati dublu click pe stick ce sa faca, si inca un fisier adica virusul propriu zis.

In cazul in care vreti sa va protejati stick-urile USB nu trebuie sa faceti altceva decat sa creati un Folder cu numele “autorun.inf”, de ce? …. pentru ca in modul acesta virusul din calculatorul prietenului vostru sau calculatorul de la munca nu mai poate creea acel fisier autorun.inf.

Poate ca o sa va intrebati care e smecheria, pai windows-ul nu poate avea un folder si un fisier cu numele autorun.inf in acelasi director in cazul vostru direct in stick-ul USB.

Acelasi lucru il puteti face si pentru toate partitiile sistemului vostru (sincer va recomand acest lucru in cazul in care aveti Windows Xp sp 1/2/3, dar neupdatat sau Windows nelicentiat), telefoanele mobile pe care le conectati pe USB si in mod norml windows-ul le vede ca un card de memorie, camera foto si orice alt dispozitiv pe care il conectati pe USB si caruia windows-ul ii atribuie o litera.

Nici o data nu mai dati dublu click pe un stick daca ati fost cu el pe la vrun prieten sau pe la munca sau orice alt calculator in care nu aveti incredere, ca sa il accesati pur si simplu deschideti My computer si scrieti sus in bara de adrese litera stick-ului urmata de “:” (doua puncte – ex: j: daca j e litera stick-ului vostru) sau daca stiti litera mai puteti sa il accesati si prin apasarea butonului start  apoi dati click pe RUN si in fereastra care apare tastati litera stick-ului ex: j: si ii dati ok astfel veti evita virusarea calculatorului.

Aici aveti un tutorial despre cum se poate  devirusa un stick USB fara sa apelati la un antivirus. 1. […] a va proteja stick-ul usb impotriva virusilor am sa va arat cum ati putea sa va folositi de comand prompt pentru a fi […]

 2. Denis Gino says:

  voi testa asta, mersi te trick 😀

 3. TutorialePc says:

  Inseamna ca ai protejat deja stick-ul cu vreun soft sau e virusat.
  Pentru protectie foloseste urmatorul soft: https://www.tutorialepc.ro/usb-defender-protectie-sitck-impotriva-virusilor.html

 4. Denis Gino says:

  Virusat e exclus sa fie 🙂 Am antivirus + firewall 😉 + ninja pendisk
  Voi incerca softul. Multumesc

 5. […] trebuie intotdeauna sa le aveti pe un stick protejat impotriva virusilor de tip autorun si aici aveti un tutorial in care am explicat cum puteti face sa nu va virusati […]

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and