Vulnerabilitate Cardurile bancare cu chip nu mai sunt sigure

Cu totii stim ca exista destule metode prin care se pot fura si apoi clona cardurile bancare, dar pentru ca acest lucru sa fie dus la bun sfarsit este nevoie si de  codul de securitate numit codul PIN.

Iata ca o echipa de cercetatori de la Univesitatea Cambridge au descoperit o vulnerabilitate a acestor carduri cu chip prin care un hacker o data ce  intra in posesia datelor fara a avea si codul PIN poate clona orice card fie el credit card sau debit card cu care apoi se pot cumpara produse.

Aceasta vulnerabilitate deocamdata a fost exploatata doar pentru a face cumparaturi in magazine utilizand cardul clonat si un pin fals.

Chiar daca aceasta vulnerabilitate a cadurilor cu chip este una destul de serioasa acest lucru vine si cu o parte buna, folosirea cardului clonat in scoaterea de bani de la bancomate – ATM-uri nu functioneaza.


Mai jos aveti si un filmulet in care cercetatori au exploatat aceasta vulnerabilitate, clonand un card si cu care apoi cumpara o sticla de apa utilizand cardul fals si un pin introdus la intamplare.

  1. […] ceva timp in urma va povestea de vulnerabilitatea cardurilor cu chip. Iata mai jos am ales sa va prezint cum aceste date de pe cardurile de debit si credit ce au un […]

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and