Adio spam de la Raiffeisen Online

Asa cum foarte multi din voi stiti ca in ultima perioada pe adresele voastre de email au sosit foarte multe mesaje de tip Spam/Phising, dar din octombrie sau daca nu cel tarziu din noiebrie sa o remarcati ca acestea o sa dispara.

de ce? pentru simplul motiv ca banca Raiffeisen a ales sa schimbe modalitatea de autentificare si anume: printr-un user, o parola si un cod generat de catre un Token pe care o sa il primiti de la banca.

Acest Token are rolul de a genera un cod unic in functie de un card ce se va introduce in el si codul pin al acestui card dar nu unul oarecare ci unul cu chip ceea ce va face aproape imposibila clonarea acestuia.

Chiar daca veti divulga datele acestui card unui Spammer sau mai pe romaneste tepar, acesta in primul rand ar trebui sa cloneze cardul, sa aiba un token, plus ca ii mai trebuie si userul si parola la contul vostru raiffeisen online.

Pe langa toate astea s-ar putea ca cel care divulga datele s-ar putea sa nu aiba bani pe card asta ar insemna o munca foarte mare pentru nimic, plus ca prin aceasta metoda se anuleaza si modalitate de penetrare a contului vostru in cazul in care ati avea calculatorul virusat cu un program de tip Keylogger.

 1. fresH says:

  cum se schimba bateria ? :))

 2. TutorialePc says:

  :)) sincer nu stiu si nici nu ma pasionat acest aspect ca doar il am in custodie asa ca daca e sa ma lase ma duc cu el la cei de la raiffeisen ca am vazut ca aveau un dulap plin.
  Ps: la servici il folosesc pe al colegului numai ca sa nu imi consum eu bateria la al meu :))

 3. […] nu salvati parolele la conturi bancare, daca nu aveti inca o metoda de autentificare in plus gen un token cum e la raiffeisen, ing, […]

 4. […] manual complet de instalare a certificatului digital in functie de token-ul dat de cei de la Certsign poate fi gasit […]

 5. […] = 336; google_ad_height = 280; Nu, nu vreau sa ma dau mare ca nu am de ce, dar din amaratul meu de cardul de credit oferit de Raiffeisen Bank mi-am luat un laptop la ultima oferta de la Emag – Notebook-hp-pavilion-g6-1001sq.Stiu, mi-au […]

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and