Antivirusi gratuiti pentru Windows 7

Acum ca Microsoft-ul a lansat oficial Windows 7 si din ce in ce mai multi dintre noi o sa trecem la acest sistem de operare sunt sigur ca o sa aveti nevoie si de un antivirus.

Asa cum poate unii dintre voi stiti la inceput cand s-a lansat Windows Vista au fost ceva probleme in gasirea unui antivirus gratuit, bun si compatibil. Ei bine de atunci lucrurile s-au schimbat destul de mult, astfel incat Windows 7 aproape ca suporta toti anitvirusilor existenti pe piata. Eu am sa-i enumar doar pe cei gratuiti avand in vedere si criza existenta nu cred ca a-ti mai vrea sa dati bani si pe acesta.

Microsoft Security Essentials

Poate unii dintre voi a-ti aflat ca Microsoft-ul a vrut sa inca spera sa intre pe piata antivirusilor asa ca ei s-au gandit sa scoata unul chiar daca in trecut nu prea au avut succes cu Windows Defender care este integrat in sistemul de operare – Windows 7 dar acesta este mai mult un anti-spyware decat un antivirus.

Avand in vedere ca baietii de acolo sunt inca la inceput nici rata de detectie nu este foarte mare, doar de 97.8% in comparatie cu alti antivirusi ca de exemplu Avira si Avast, dar nu este atat de stresant ca altii care isi fac update-uri iar apoi afiseaza o fereastra de instiintare sau un mesaj publicitar.

Pentru a descarca Microsoft Security Essentials de pe site-ul oficial apasa aici

Avira antivirus

Este unul dintre cei mai buni antivirusi gratuiti ca rata de detectie 98.9%, singurul impediment sa zic asa ar fi faptul ca o data pe zi afiseaza un mesaj publicitar.

Descarca Avira antivirus de aici:


Avast Home Edition

De ceva timp incoace Avast-ul a devenit preferatul meu, deoarece acesta daca il instalezi doar ca antivirus fara protectie P2P, Network Protection, etc nici macar nu stii ca ai antivirus doar in cazul in care te alegi cu un virus, acesta detectandu-l imediat.

Pe lanaga ca detectia este de 98.2% are si o protectie Anti-rootkit destul de buna ceea ce la AVG free Edition lispseste.

Pentru a descarca Avast Home Edition apasa aici

AVG free Edition

Avand in vedere ca eram fan AVG, pot spune ca este un ativirus destul de bun, insa mananca destul de multe resurse si de fiecare data cand intri intr-un folder cu multe executabile sta foarte mult pana le scaneaza. La capitolul detectie virusi, spyware si malware sta destul de bine insa la detectia rootkit-urilor pot spune ca nu e mult mai slab in comparatie cu AVAST-ul.

Descarca AVG free Edition de aici:

Comodo

Comodo Antivirus este mai degraba o suita acesta incluzand si un firewall, dar sincer stau mult mai bine la capitolul firewall decat detectie virusi, aceasta fiind de doar 74.6%.

Pentru a descarca Comodo Antivirus apasa aici

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and