Ce face Flash player-ul dintr-un calculator

Astazi calculatorul meu si-a dat singur restart asa din senin lucru pe care nu l-a mai facut demult timp, ceea ce m-a determinat sa studiez putin problema.

Avand in vedere ca nu avea decat browserul si messengerul deschis, problema era cam ciudata pentru ca de la windows sau virusi nu se pune problema, deoarece windows-ul e 7, virusi nu aveam de unde sa iau chiar daca am o intreaga arhiva cu asa ceva, singurul lucru care ramanea de studiat fiind temperatura si cauza care genereaza temperatura ridicata.

Ei bine stiam sigur ca e de la temperatura deoarece azi fiind o zi foarte calda era si normal sa se ridice temperatura la proceso,r dar nu asa de mult incat pc-ul sa isi dea restart, deci asa cum ziceam problema era ce face sa imi creasca temperatura pe procesor.

Relund ultimele lucruri pe care le-am facut, printre ele se numara si ascultatul unei melodii de pe Youtube – deci foloseam flash player-ul (un mare mancator de resurse cand vine vorba de vizualizare de continut video).

Cei drept nu credeam sa fie de la asa ceva, dar studiind mai bine problema mi-am amintit ca formatul prin care vizualizam melodia era de 720p (pentru cei care nu stiu: 720p este o rezoluţie a ecranului folosită de formatul video HDTV şi se referă la dimensiunea de 1280×720 de pixeli (in total 921,600). “720” se refera la rezolutia verticala iar “p” la modul de afisare a imaginii, in cazul de fata progresiv sau neintercalat.), asa ca uitati si voi la ce se poate ajunge pe timp de vara atunci cand vizualizati o melodie in formatul 720p.

Temperatura ridicata din cauza flash player-ului

Temperatura ridicata din cauza flash player-ului

Cand am vazut ce temperatura am pe proceosor am crezut ca inebunesc, deja ma pregateam sa iau niste oua si sa tai niste cartofi sa ii prajesc.

Ca date tehnice nu stau foarte prost dar nici prea bine, oricum cu configuratia de mai jos dupa parerea mea nu ar fi trebuit sa se ajunga la o temperatura de 80 de grade si ca flash playerul sa manace memorie RAM ca inecatul + procesorul sa il duca la jumatate si asta pentru ce? …. vizualizarea unui filmulet la o calitate mai buna, rusine celor de la Adobe.

Configuratie:

Placa de baza: MSI 945P – Neo2
Procesor: Intel Pentium D (dual core) la 2.8 Ghz
RAM: 1.5 Gb (2 placute 1G+512Mb)
Placa video: Ati Radeon EAX1300HM la 512Mb pe 128 biti
HDD: 2 buc – 1 IDE de 250Gb si al doilea SATA 500Gb
Browser folosit: Google Chrome si Internet Explorer

Nu pot sa spun ca acum si la voi o sa faca la fel, dar cred eu ca e bine de stiut si de luat in considerare cum ca o data cu cresterea temperaturii din casa creste si riscul defectarii calculatorului vostru.

PS: In modul de 360p sau 480p, nu am avut nici un fel de probleme cu flash player-ul, totul mergea normal. Problema apare doar la 720p-HD si 1080p-Full HD.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and