Cine ma spioneaza pe mess si imi intra pe mail sau messenger

Cu ceva timp in urma va explicam aici cam cum va puteti proteja de cei care incearca sa va fure parola la yahoo messenger sau cum ea se poate afla (in forma criptata).

Ieri am dat peste o facilitate a Yahoo-ului pe care nu am intalnit-o decat la gmail si anume recent login activity.

Aceasta facilitate va da posibilitatea sa vedeti ultimele logari pe care le-ati facut voi sau  o alta persoana ce incearca sa va spioneze, caz in care aceasta are deja  parola la email respectiv yahoo messenger – atat in varianta bruta ori cea criptata.

Cine imi spioneaza contul de mess

yahoo account loggin

yahoo account loggin

Aceasta facilitate vine foarte mult in ajutorul celui care incearca sa determine daca o persoana il/o urmareste sau ii citeste conversatiile de mess (in cazul in care acestea sunt salveaza online), deoarece Yahoo-ul pastreaza ultimele 20 de logari sau mai bine spus ultimele 20 de Ip-uri de unde s-au facut autentificarile in cont – atat prin browser cat si prin clientul de messenger.

Pentru cei care insa doresc sa spioneze pe cineva, aceasta metoda ii poate da foarte usor de gol, bineinteles in cazul in care “micul hacker” nu se foloseste un server de proxy, socks, …etc ), deoarece ip-urile stocate in serverele Yahoo nu se pot sterge.

Pentru a accesa aceasta facilitate si a va vedea ultimele logari in cont trebuie sa intrati in account si apoi mergeti pe butonul – View your recent login activity

In cazul in care pe coloana de location apare Romania sau orice alta tara, iar acest aspect nu va satisface pe deplin puteti sa selectati de la butonul Location modul de vizualizare al listei de ip-uri.

Pentru a determina chiar orasul de unde s-a facut autentificarea in contul vostru va trebui sa copiati ip-ul si sa il bagati intr-un site care va poate da aceste informatii detaliate.

Detalii mai amanunti despre un ip puteti afla accesand unul din urmatoarele website-uri:

Cum vad cine imi intra in mailul de pe Gmail

Asa cum explicam mai sus pentru Yahoo Mail si pe Gmail exista aceasta facilitate. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca ea a fost facuta publica inaintea celor de la Yahoo.

Pentru a vedea daca cineva va acceseaza contul de Gmail nu trebuie sa decat sa mergeti in josul pagini la mijloc si acolo aveti ceva de genul:

Last account activity: 2 hours ago at this IP (89.152.126.103).  Details

mergeti pe butonul Details si o sa aveti la fel ca la Yahoo mail o lista cu ultimele 10 ip-urile logate si ora si data la care v-ati autentificat.

Gmail account activity

Gmail account activity

In cazul in care gasiti activitati suspecte de autentificare prin listele de ip-uri este recomandat schimbarea urgenta a parolei, raspunsurile la intrebarile secrete si nu in ultimul rand sa fiti atenti daca nu cumva “micutzul hacker” si-a atribuit la contul vostru de email  vreun cont de-al luip entru a fi instintat atunci cand intreprindeti acest tip de actiune.

Ca si un sfat foarte util dupa parea mea este ca raspunsurile la intrebarile secrete sa nu fie chiar raspunsuri, ci mai degraba niste cuvinte pe care le stiti doar voi si care nu au nici o legatura cu intrebarile in cauza. In acest fel micutzul hacker o sa aiba o mare bataie de cap in a va afla sau schimba parola.

Si daca tot sunt la capitolul sfaturi tin sa va aduc aminte ca de fiecare data cand folositi calculatoare de la internet cafe-uri sau chiar si cele de la servici sa nu selectati optiunea de amintire a parolei (se poate fura cheia cu parola criptata din registri prin serviciul Remote Registry).

  1. […] modul de verificare a log-urilor cine, de unde si la ce ora intra pe contul de email si/sau pe messenger am mai vorbit aici si […]

  2. […] vor sa testeze sa stiti ca nu tine de versiunea de messenger.De schimbat statusul unei persoane la messenger se poate face vizitand urmatorul site unde introduceti id-ul persoanei la care doriti sa schimbati […]

  3. carla says:

    vreau si eu sa stiu daca ma puteti ajuta coneva intra pe yahoo vorbeste cu mine zicandumi ca este alta persoana dupa rezulta ca este cineva care ma minte si nu accea persona pot afla cn e

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and