Cum platesc factura RCS-RDS online

Pentru ca m-am cam saturat sa tot pierd timpul pe la cozile de la ghisee, de ceva vreme ma framanta ideea Cum platesc factura RCS-RDS online (ea fiind ultima utilitate pe care o mai plateam offline), asa ca azi am pus mana pe telefon si am sunat la numarul lor de relatii cu clientii: 0350.400.414.

Ceea ce nu v-am spus este ca aceasta idee mi-a venit dupa ce am vazut un email de tip spam ce facea referire la acest mod de plata online al rds-ului.

Cum contractul nu e pe numele meu si mie imi trebuia numarul de contract pentru a-mi crea un cont de client aici: https://digicare.rcs-rds.ro/login.php, dudia respectiva m-a refuzat categoric in a-mi furniza acest numar confidential cica (cu toate ca pe factura este o rublica de asa ceva, dar numai ca nu e trecut nimic – un lucru handicapat posibil doar in Romania, dar in fine sa trecem peste acest aspect).

Dupa vreo doua minute de contradictii cum ca e cum ca nu e si relatandu-i faptul ca nu ma intereseaza contul ci doar o modalitate de plata online , dudia imi zice ca pot sa platesc factura si cu userul si parola de conectare la net, fara sa mai trebuiasca creearea vre unui cont.

Oare nu putea sa spuna asa de la inceput, ca doar alea le aveam. Aaaa si inca o chestie proasta, pe site nici macar nu e specificat acest lucru, de ce?

Cum platesc factura RCS-RDS online?

Deci, asa ca si recapitulare: intri aici http://www.rcs-rds.ro/ si mergi sus in dreapta la butonul Contul meu ajungi pe aceasta pagina securizata SSL https://digicare.rcs-rds.ro/login.php, bagi userul si parola cu care te conectezi la net alea de PPPoE, mergi pe butonul Facturi apoi pe Lista Facturi.

Aici ai sa gasesti lista cu facturile platite si neplatite, bifezi factura sau facturile neachitate si mergi pe butonul de jos Plateste facturile, dupa care vei fi directionat aici: https://www.euplatesc.ro/plati-online/tdsprocess/tranzactd.php unde va trebui sa selectezi tipul cardului tau: visa, visa electron, mastercard sau maestro.

Introduci datele cardului (nu conteaza daca e sau nu al titularului de contract) si finalizezi plata prin simpla apasare a butonului de jos Plateste Online.

 

 

 

 

Securitate plati online rcs-rds, certificare si criptare SSL

Securitate plati online rcs-rds, certificare si criptare SSL

 

Avestisment plati facturi online:

Nu divulgati datele personale (gen CNP, serie de buletin, nr card de credit/debit, PIN-ul acestuia) pe site-uri ce nu sunt securizate SSL.

Daca un site iti solicita aceste lucruri si nu este securizat SSL atunci mai mult ca sigur ca este o mare TEAPA.

Ce este un site securizat SSL:

Pentru ca site-ul fie securizat SSL in bara de adrese el trbuie sa fie de genul https://domeniu.ro deci trebuie sa contina s-ul dupa http sau ca si o privire de ansamblu uitiva in imaginea de mai sus, unde o sa observati https-ul, lacatul acela galbui care este de la un certificat digital ce arata ca site-ul este certificat pentru acest tip de tranzactii viind securizat pe 128 de biti .

Daca dati dublu click pe acel lacat sau scrisul din dreptul lui o sa obtineti si datele certificatului, astfel putand stii ce firma sau ce site puteti contacta in caz de diverse probleme de autenticitatea.

  1. […] Join.me este un program ce foloseste un canal securizat SSL […]

  2. Ice says:

    salutare. Am observat ca ai net de la RDS si am o intrebare la tine, si o rugaminte totodata; nu se poate face sa se conecteze automat internetul cand porneste si calculatorul? sa nu mai caut acolo in dreapta pe langa ceas, sa-i dau connect etc? mersi mult

  3. slw says:

    in p**da mamii lor, nu merge sa ma conectez cu user si pass de la pppoe, puteam sa pariez ca asa se intampla

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and