Cum se creaza un folder invizibil in Windows 7 si Windows Xp

Eu unul nu prea am avut nevoie de un folder invizibil nici in vechiul meu sistem de operare Windows Xp nici in actualul Windows 7, dar pentru cei care totusi au ceva de ascuns fie de parinti, sora, frate sau mai stiu eu cine, am creeat acest tutorial.

Asa cum se stie, pe net exista cel putin un program pentru orice vrei, dar de aceasta data am ales sa nu va prezint nici un program pentru ca asa cum am mai zis si in alte tutoriale, mie in place ca sistemul de operare sa fie cat mai aerisit si cat mai putin ocupat cu tot felul de programe ciudate sau fara nici o importanta majora pentru sistemul de operare – utilizator.

Iata cum se creeaza un folder invizibil in Windows 7 sau Windows Xp:

 • In primul rand va trebui sa decideti unde se va afla acest folder.

Ca un sfat niciodata nu ascundeti fisiere pe ecran deoarece se vad la Refresh ca un obiect pe ecran care dispare dupa acel refresh.

Nu ascundeti fisiere in foldere mereu accesate. Cel mai bine dupa parerea mea ar fi intr-o cale mai lunga  si ne accesata ca exemplu: D:\ceva\…\fisiere \ … etc, deoarece se vede un spatiu gol intre foldere.

Pentru a preveni intrarea din curiozitate a altora pe calea in care doriti sa ascundeti folderul, nu creeati denumiri la foldere ca cele din urmatorul exemplu: “Nu intra, Nu da click, Important …. etc

 • Dupa ce v-ati decis unde se va afla folderul ascuns dati click dreapta pe directorul vostru si mergeti pe Rename, stergeti numele folderului dupa care tineti apasata tasta ALT si scrieti 0160 (Alt+0160 reprezinta codul ascii pentru “nici un caracter sau caracter invizibil”).

Acest mic truc de windows merge atat pe Windows Xp cat si pe Windows vista sau Windows 7 si este necesar datorita faptului ca Windows-ul nu permite o denumire nula a unui folder – director.

 • Click dreapta pe folderul vostru si mergeti pe Properties
 • Click pe Customize, mergeti pe butonul Change Icon si selectati icoana care nu are nici o imagine – arata ca un spatiu gol alb la fel ca in imaginea de mai jos
Tutorial cum se creeaza un folder invizibil in Windows 7 sau Windows Xp

 • Dati Ok si mergeti pe General unde va trebui sa bifati casuta de Hidden.

In acest moment ati creeat propriul vostru folder sau director invizibil.

Cum vezi fisierele ascunse din Windows XP si/sau Windows 7

 • Se deshide orice folder sau ca exemplu My Computer dupa care mergeti pe Organize in Windows 7 sau Tools in Windows Xp  – aceste butoane se gasesc sus in meniul de deasupra sau sub bara de adrese.
 • Click pe Folder and Search Options in Windows 7 si Folder Options in Windows Xp, mergeti pe View, iar aici selectati:
  • Show hidden files and folders
 • si debifati
  • Hide protected operating system files (Recommended)

Vezi fisierele ascunse in Windows Xp si Windows 7
Tutorial cum poti sa vezi fisierele ascunse in Windows Xp si Windows 7

In acest moment toate fisierele ascunse ar trebui sa fie vizibilie. Exista cazuri cand acestea chiar si dupa aceasta operatie nu sunt vizibile dar asta tine doar de faptul ca computerul este sau a fost virusat.

Atentie: Daca nu ati umblat niciodata cu foldere ascunse si vreti sa le vedeti, aveti grija ce stergeti in urmatoarele locatii: C: , C:\Windows si C:\Windows\System32.  Stergerea fisierelor de sistem poate duce la instabilitatea sistemului de operare.

 1. Bogdan Hora says:

  Multumesc mult , mi-a fost de ajutor

 2. razvan says:

  Nu merge sa tiu apasat pe “ALT” si sa scriu in acelasi timp 0160. Scoate un sunet cand apas pe un numar si daca dau enter imi revine la numele anterior. (folosesc win 7)

 3. razvan says:

  Scuze pentru comentu de mai devreme. Am rezolvat si merge bine 😀

 4. Prototype_style says:

  Multumesc mult am gasit cateva foldere foarte importante pe care leam ascuns din greseala!

 5. Valentin_laibar says:

  cum fac invizibil numele folderului?????????

 6. mel says:

  multumesc,mi ati fost de mare ajutor!

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and