Cum se obtine userul si parola la RCS-RDS mai repede la un contract nou

Acest tutorial se adreseaza in general celor care isi fac un contract RCS-RDS nou si in locatia respectiva (apartament, casa…etc) in trecut a mai fost bagat internet.

Cand spun bagat internet ma refer ca pc-ul vostru inca are activitate pe placa de retea daca se introduce cablul de net in pc  si acesta isi ia un IP de genul: 10.0.2.11, dar nu aveti un user si parola sa va conectati.  Ca si pont, daca imprumutati userul si parola vecinului sigur o sa mearga insa nu concomitent :D. Cum se imprumuta, sau mai bine spus cum se afla un user si o parola de RDS aveti aici un tutorial.

Chiar daca acest tutorial vine si cu o mica poveste sper totusi sa nu va plictisesc prea tare.

Avand in vedere ca de ceva vreme m-am mutat prin Cluj (oras frumos n-am ce zice), a trebuit sa merg la RCS-RDS sa imi fac un contract de net, ca doar nu era sa stau fara. Asa ca m-am dus. Am facut contractul si surpriza. Dupa ce am semnat contractul (o mica biblie), fatuca de la ghiseu imi spune ca trebuie sa astept sa vina o echipa sa imi monteze internetul.

I-am explicat eu frumusel cum sta treaba ca eu am activitate pe placa de retea … (chestii tehnice si normal ca ea se uita putin cam lung la mine – dar ma rog, ea trebuie sa faca contracte, nu sa stie date tehnice) si mi-ar merge net-ul  daca mi s-ar oferii un user si o parola. Da? doar atat? ea explicandu-mi ca trebuie sa vina un Gigel sa faca el o magie si sa imi dea sfantul user si parola, care normal, aceste date sunt confidentiale.

In fine, mi-am luat contractul, am asteptat a doua zi sa ma sune si pe mine cineva de la RDS ca asa mi-a zis fatuca ca o sa treaca o echipa. Nimic, a treia zi am sunat la ei, le-am explicat acelasi lucru ca eu am net, doar imi trebuie userul si parola sa ma conectez, dar duduia nimic … batman … ca si cealalta de la ghiseu. Trebuie sa vina Gigel sa va dea userul si parola cu tot cu magia RDS-ul, sa semnati de instalare… etc

In ambele cazuri le-am intrebat pe fatuci cum as putea sa intru in posesia acelui lucru, pentru care eu mi-am facut un contract, adica userul si parola,  ele raspunzandu-mi ca nu se poate altfel.

Cum in ziua de azi este greu sa stai cu un laptop in casa fara net ca toti vecinii si-au luat routere cu parole pe ele, rotitele din capul meu au inceput sa se invarta, asa ca am intrat de la munca intr-un final pe site-ul RCS-RDS unde normal ca mi-am facut cont, doar asa sa vad poate reusesc ceva. Si da, chiar am reusit sa imi aflu userul de la internet insa parola nu, dar pentru asta tot RDS-ul are o optiune de resetare a ei, chiar daca nu o stii pe cea veche. Si uite asa mi-am bagat net fara ajutorul lui Gigel.

Apropo, contractul a fost facut de pe 1 oct ac. si nici pana azi nu m-am sunat nimeni de la RDS cum ca o sa vina sa imi dea rahatul de user si parola.

Pentru cei care nu se descurca cum sa isi faca un cont si sa isi afle userul si parola iata mai jos cu se face:

Intrati pe adresa de inregistrare de la RCS-RDS, dar aveti grija sa aveti nevoie numarul de contract. Este scris pe contract sus la mijloc:

https://digicare.rcs-rds.ro/#/create-account

dupa care, completati campurile de mai jos si o sa primiti pe email un link de confirmare, pe care va trebui sa dati click.rcs rds inregistrare

Dupa confirmare (click pe link-ul din email), o sa va puteti logata in contul vostru atat cu email-ul folosit la inregistrare cat si cu contul de client ce tocmai l-ati primit in mail (un numarul boldit cu negru).

Dupa acest pas nu mai ramane decat sa mergeti la Servicii si apoi sa dati click pe Editare conturi FiberLink,

meniu resetare parola rds

 

unde o sa va apara adresa de intalare a serviciului fiberlink. Dati click pe acesta si veti fi intampinati de campurile prin care va puteti schimba parola (ciudat, parola pe care nu ati avut-o niciodata).

resetare parola RCS-RDS

Nu stiu daca este un bug sau nu in aplicatia lor de online, insa e perfect asa.

  1. Nik says:

    Nu stiu ce abereaza el pe aici dar userul si parola sunt date in contract inca dinainte de 2013 si da parola se poate reseta printr-un simplu apel.

  2. GIGI it says:

    USer si parola nu e in contract vine gigel face magie ( citeste de pe foaie care nu o poate inmana pana la instalare ) 😛

  3. Lily13 says:

    M.ati salvat!! Am schimbat parola urmand instructiunile indicate, si functioneaza! Am salvat timp si nervi! Dumnezeu sa va rasplateasca!

  4. Vreau uiusar si parola

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and