Cum sparg parola la fisierele xls sau xlsx

Cu cateva zile in urma o prietena mi-a trimis un fisier xls prin care ea cred ca avea impresia ca ma va chinui o saptamana, daca nu mai mult pana voi gasii raspunsurile corecte si va scoate din capul meu toata gandirea de care as putea da dovada vreodata.

Cei drept, chiar i-a reusit faza insa nu in modul prin care spera ea ca voi sta sa imi strofoc mintea deducand ce vrea sa insemne literele din frazele scrise in acest fisier xls.

Frazele sunt ca cea de mai jos:

 • 12 L in A –> 12 luni in an

La inceput sunt destul de simple insa dupa primele 5 am ajuns sa ma plictisesc/enervez si sa imi concentrez atentia asupra gasirii raspunsurilor corecte fara sa mai imi bat prea mult capul cu ganditul si asa cum zicea un coleg, am apelat la varumeo …. google.

Am dat un mic search prin el si am dat peste acest site care pur si simplu m-a ajutat instantaneu in spargerea parolei cu care era protejat fisierul xls.

Pentru curiosi ce parola era, sa stiti ca nu stiu si programul nu cred ca o poate afla, doar trece peste aceasta masura de securitate la care cei de la Microsoft s-au gandit sa o implementeze.

Cum se sparge parola la un fisier XLS sau XLSX

In spargerea unui fisier xls sau xlsx treaba e destul de simpla si anume:

 • se descarca fisierul: xls password de aici sau de pe site-ul oficial
 • deschideti fisierul protejat dupa care se ruleaza fisierul password_2007_2010.xlam din arhiva sau se dezarhiveaza si se ruleaza acesta
 • daca aveti Office 2007 sau 2010 va trebui sa activatii macrourile ca in poza de mai jos (nu am testat pe versiuni mai vechi ca office 2003)
Enable macros

Enable macros

 • dupa care pur si simplu apasati butonul Unprotect Sheet din tabul Straxx si asteptati cateva secunde
Sparge parola fisierelor xls sau xlsx

Sparge parola fisierelor xls sau xlsx

 • de acum inainte orice lucru care era blocat in fisierul xls sau xlsx precum: printare, vizionarea anumitor coloane chiar si ascunse , modificarea casutelor din fisier sau pur si simplu inserarea de noi date, devine posibila.

Download Excel Password Remover

 

 1. TODERASARSENIE says:

  TARE DE TOT . MERCI FRUMOS .

 2. Alexandru D. says:

  Din câte am văzut pe la unii, urcă fişierele pe Google Docs şi în mod automat sunt deparolate. Sincer, nu am încercat fiindcă am un progrămel care, ca şi cel de mai sus, generează parole identice ca dimensiune/hash, naiba mai ştie şi astfel poţi accesa tot conţinutul fişierului.
  Văd că ce ai propus este de fapt un workbook ce rulează macrocomenzi ce generează parole identice (vezi mai sus) cu cele reale.

 3. Anonymous says:

  Da Care are program de spart parola.?Dati Mesaje la emailul tare.mare@yahoo.com E un Email pe care il mai folosesc in caz de cv vreau cat mai multe messaje despre Programe de spart parole

 4. Andreea Grigorescu says:

  Buna, imi trimiti si mie te rog programelul tau pentru deparolarea fisierelor xlsx la andreeagryy@gmail.com (cel de mai sus nu imi ruleaza :(…)? Multumesc frumos.

 5. Alexandra says:

  Exista si pentru Acces o metoda de a sparge parola?:D

 6. Fam Jitaru says:

  Salutare ! Cine imi poate da si mie programul sa-mi recuperez parola pa un fisier excel 1997-2003, pe adresa d_jitaru@yahoo.com. Multumesc !

 7. nicu says:

  excelent

 8. Mirelai says:

  Buna seara,

  Ma puteti ajuta si pe mine cu acest program. Am un excel 2007. Multumesc!

 9. Ionel says:

  Salut,

  Am descarcat si nu merge la mine, tot nu reusesc sa deschid fisierul parolat…

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and