Cum se sterg salvarile articolelor in WordPress

Toti cei care aveti un blog facut cu ajutorul platformei WordPress, mai mult ca sigur ati observat acele salvari care se tot faca dupa fiecar modificare de articol.

Aceste salvari ale articolelor din WordPress ocupa spatiu in baza de date, unul chiar foarte mare, daca te gandesti ca la o suta de articole ai undeva la cel putin 1000 de salvari sau revisions asa cum sunt numite in engleza.

Intrebarea mea a fost cum pot sterge aceste salvari. Solutia cea mai simpla este urmatoarea:

  • Te loghezi in Cpanel-ul tau
  • Intri in PHPMyAdmin
  • Selectezi baza ta de date in cazul in care ai mai multe
  • Mergi pe butonul SQL
  • Scrii urmatoarea comanda si ii dai OK

DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = “revision”;

In cazul in care ati schimbat prefixul tabelelor adica din wp_posts ati facut: exemplu_post, atunci comanda trebuie modificata:

DELETE FROM exemplu_posts WHERE post_type = “revision”;

Sterge salvarile articolelor din WordPress - Delete WordPress revisions

Sterge salvarile articolelor din WordPress - Delete WordPress revisions

Dupa ce am sters toate salvarile articolelor, care erau de aproape un an de zile acolo, dimensiunea bazei de date mi s-a injumatatit.

Daca aveti hosting in care spatiul pe server nu este unu la discretie, atunci cu aceasta ocazie imi permit sa va dau un pontu. Toate pozele din site le puteti tine pe un cont de google sau picasa si nici nu ingreuneaza site-ul , chiar din contra, poate merg mai bine decat daca ar fi pe hostul vostru (doar in unele cazuri).

Pentru alte idei sau recomandari de tutoriale va astept pe rubrica de comentarii.


Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and