Disc optic de 1000 de ori mai mari decat un Blu-Ray

Cu totii cred ca stiti ca oricat spatiu am avea pe computere parca tot nu este indeajuns. Eu unul am ajuns sa nu stiu ce mai am prin calculator si sincer imi e scarba sa ma apuc de o curatenie generala, dar asta e o alta problema cu care ma confrunt.

Cu ceva timp in urma conform Digital Trends cercetatorii Japonezi au descoperit o metoda prin care un disc optic obisnuit poate fi marit ca spatiu de stocare pana la 1000 de ori mai mult decat un Blu-Ray.

Pentru cei care nu stiu un Blu-Ray are dimensiuni de 25 si 50 de GB, astfel disk-ul inventat de japonezi ar putea avea un spatiu de stocare de pana la 25000 Gb sau 25 Tb (Tera bytes) aproximativ 6250 de filme in format DVD.

Disc optic de 1000 de ori mai mari decat un Blu-Ray

Aceasta uluitoare dimensiune ar putea fi realizata prin aplicarea pe un disc optic obisnuit a unui strat metalic de oxid de titaniu, un material sintetic care ar conduce electricitatea atunci cand este expus la lumina fiind un fel de semi-conductor.

Chiar daca tehnologia Blu-Ray a juns in foarte putine case romanesti eu unul tind sa cred ca noua tehnologie daca va fi ieftina va avea o prindere la cumparatori mult mai mare decat are Blu-Ray-ul in momentul de fata.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and