Esti dependent de calculator?

Mai tineti minte cum era acum vreo 16 ani cand a aparut pentru prima data televiziunea prin cablu, toti cred ca la momentul ala am inceput sa devenim dependeti poate si prin simplul fapt ca a aparut si televizorul color.

In ziua de azi se pare ca aceea dependenta a cam disparut pentru cei care au un calculator in casa (inafara de cei care se uita la emisiunile lui Dan Diaconescu de pe OTV) si a aparut una noua, dar de data asta eu unul o pot considera in unele cazuri fiind echivalenta cu dependenta de droguri.

Cum ti-ai putea da seama daca esti dependent de computer sau tinzi sa devii unul:

 1. Iti citesti din 5 in 5 minute email-ul
 2. Nu poti sa stai fara sa te gandesti la jocul tau preferat fie el unul online gen WOW sau offline
 3. Ai din ce in ce mai des stari de nervozitate in special cand nu iti iese ceva bine (la calculator)
 4. Incepi sa nu mai ai prieteni in lumea reala sau incepi sa ii uiti – neglijezi, petrecand din ce in ce mai mult timp in fata calculatorului.
 5. Nu poti sa stai fara sa intri de 20 de ori pe site-urile de socializare gen Hi5, Facebook.
 6. Citesti totul de pe net si nu mai iesi afara din casa cu zilele sau daca iesi nu poti sa stai mai mult de o jumatate de ora, pentru stii ca ti-ai lasat cel mai bun prieten ala tau (calculatorul) singur.
 7. Nu mai ai grija de igiena ta corporala.
 8. Ai mai multa incredere in persoanele virtuale decat in cele din viata de zi cu zi.
 9. Te certi din ce in ce mai mult cu parintii, fratii, prietenul/prietena si nu le mai dai importanta cum le dadeai inainte si orice lucru care te vor pune sau te vor ruga sa il faci, te va deranja pentru ca te va pune sa te ridici din fata calculatorului.

Toate aceste motive dupa parerea mea te fac un dependent de calculator, iar in unele cazuri cum s-a intalmplat pe la chinezi sa se ajunga chiar la sinucidere.

Pentru cei care vor sa se trateze de asa ceva sa stiti ca exista doctori, dar sincer daca nu aveti timp ca sa lasati timpul sa resolve problemela asta,  eu zic ca ar trebui sa iesiti din casa sa mergeti cateva luni pe la tara unde nu aveti internet si nici calculator, sa iesiti cu prieteni la cate o bere, o discoteca, gratare si incercati sa ajutati cat mai mult prin casa sau faceti orice altceva inafara de a sta in fata calculatorului.

 1. madalyn1997 says:

  eu nu voi merge la tara pt ca deja sunt acolo si am net.dependent sunt umpic dar mai ies pe afara si nu am probleme cu igiena :)) si imi citesc mailurile pt ca le primesc.de asta sunt facute ,ca sa le citesti.

 2. Alupugyus says:

  eu sunt dependent, ma scol, mananc, vin la pc, mananc, pc, ma culc, asta imi e ziua. Altceva n-am ce face, de munca n-am, scoala am terminat-o demult, n-am ce face altceva.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and