Gmail backup – Cum fac backup la email-urile din Gmail

Eu unul tind sa cred ca mai toata lumea doreste sa isi mute datele online din simplul motiv ca e mai sigur. Ei bine asa este, dar cum un bun prieten de al meu spunea si eu unul am ajuns la aceeasi concluzie, paza buna trece primejdia rea, deci cu cat am mai multe copii cu atat mai bine.

Asa cum spune si titlul acestui tutorial, iti voi arata cum sa iti faci un backup la tot continutul email-ului tau afla pe serverul de Gmail.

Pentru inceput ai nevoie de un program numit Gmail Backup pe care il poti descarca de aici, el fiind in momentul de fata un program gratuit.

Gmail Backup - Cum se poate face backup la email-urile din contul de Gmail

Atentie: Inaninte de a te apuca de backup in contul de Gmail trebuie ca optiunea IMAP trebuie setata pe ENABLE.

Configurare IMAP pe contul de Gmail

Configurare IMAP pe contul de Gmail

Asa cum puteti observa si in imaginea de mai sus programul este destul de simplu si intuit. Astfel nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa completati campurile: Gmail login, Gmail password, Backup Folder (va trebui sa creeati pe o partitie diferita cu sistemul de operare un folder in care toate email-urile vor fi salvate), data email-urilor (Since date respectiv Befor date) primite de la o anumita data pana la o data actuala sau puteti bifa casuta “newest emails only”  care pentru prima data v-a face o copiere integrala a tuturor email-urilor si apoi  de fiecare data cand veti mai rula programul va copia doar email-uri nou venite de la ultimul backup.

Pentru a incepe procesul de Backup nu ramane decat sa dati click pe butonul din stanga jos “Backup” si copierea va incepe salvand fiecare email in format eml.

 1. Ochian says:

  Nu reusesc sa fac Backup…
  Imi apare mesajul ” Error: IMAP: [ALERT] Application-specific password required: https://support.google.com/accounts/answer/185833 (Failure)”

  Am activat 2 step autentification, cred ca de aici e problema.
  Cum pot sa remediez?

 2. Ionut says:

  Cel mai probabil asta este cauza. Dezactiveaza 2 steps verification si reincearca.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and