Google Chrome – cat de rapid poate fi un browser

Cred ca din cate a-ti obserbat si pana acum prin acest blog am pus mai mult accentul pe faptul ca imi plac lucrurile simple dar care merg bine usurand munca utilizatorului. Chiar daca aceasta stire o consider destul de veche in zile imi place sa atrag atentia asupra lucrurilor care merg si isi fac treaba bine in adevaratul sens al cuvantului.

O data cu aparitia versiuni de Google Chrome 5 beta pe care o puteti descarca de aici, cei drept doar in limba engleza, baietii de la Google au facut si un simplu experiment prin care doresc sa laude acest browser.

In videoclip-ul de mai jos a fost demonstrat ca un browser ca Google Chrome poate fi mai rapid ca un lichid proiectat de sunet sau chiar de un mic fulger de laborat.

Asa cum probabil v-ati prins, eu sunt un mare fan Google pentru simplul motiv ca e simplu, rapid si obiectiv asa ca in cele ce urmeaza cred ca am sa va las sa vizionati filmuletul.

Chiar daca pare cam imposibil ca un browser sa fie asa de rapid mai jos aveti si un filmulet in care se prezinta cum a fost realizat acest test.

Sunt curios cu ce o sa vina Microsoft-ul pentru a contracara acest test pentru ca dupa parerea mea si probabil a multora dintre voi care cred cu tarie ca Google a creat acest test pe bune, atunci IE 8 sau 9 nu prea ar avea multe sanse de reusit si va pierde teren din ce in ce mai mult cum o face de ceva luni bune.

Pentru cei curios si care vor si date tehnice despre realizarea testului mai jos aveti:

1. Computerul folosit a fost un MacBook Pro pe care a fost instalat sistemul de operare Windows

2. Ca monitorul s-a fost un Asus de 24″

3. Latimea benzii de internet a fost de una de 15Mbps.

4. Camera folosita pentru inregistrarea clipului a fost un Phantom v640 ce poate filma Full HD (1920×1080) si cu un framerate de pana la 2700 fps

  1. […] data cu lansarea noi versiuni performantele acestui browser au crescut ceea ce se poate observa si in urmatorul videoclip, implementand caracteristici noi […]

  2. cristyman says:

    Incearca si firefox sa vezi cat de repede se incarca paginile web in comparatie cu chrome.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and