Instalare Google Chromium OS – Download

Nu, Google Chromium OS inca nu a fost lansat oficial, dar pot sa spun ca l-am gasit la download pe un site asta dupa ce prima data mi-am luat teapa descarcand o versiune de Suse linux ce semana izbitor de mult cu actualul sistem de operare de la Google.

Varianta pe care am gasit-o de Google Chromium OS se poate instala deocamdata doar pe o masina virtuala folosind Virtual Box x86/amd64 sau VMware Player.

Stiu ca multi dintre voi ati vrea sau sunteti nerabdatori sa incercati noul sistem de operare Chromium OS. Eu unul dupa ce l-am incercat am fost putin dezamagit de el datorita limitarilor pe care acesta le impune, el fiind mai degraba un browser decat un sistem de operare.

Instalare sistemului de operare Google Chromium OS am putut-o realiza cu ajutorul unei masini virtuale create de baietii de la Gdgt.com, pe care o puteti descarca doar dupa inregistrarea si activarea contului pe acest website.

Instalare Google Chromium OS

Mai jos aveti un filmulet care va poate elucida modul de descarcare si instalare al Google Chromium Os folosind masina virtuala despre care am vorbit mai sus si VMware Player.

Ps: Aveti grija la cata memorie RAM aveti – eu unul as recomanda cel putin 1G de RAM, cel putin un procesor dual core si toate aplicatiile inchise pentru a nu va chinui sa rulati totul in acelasi timp.

 1. Alex says:

  Foarte bun tutorialul, felicitari!
  Dar ce ai spus despre OS, si ca nu esti multumit, este foarte penibil. Si sa enumar si de ce:
  1. Inca nu a fost lansat oficial
  2. Microsoft, ca sa ajunga la Windows10, le-au trebuit mai bine de 30ani, si sa nu zic ca inca e cu mult in spate la (OSX Apple)
  Numai bine!!!

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and