Internet Explorer vulnerabil la tasta F1

Nu stiu cati exact dintre cei care au calculator acasa mai folosesc Internet Explorer ca browser implicit de navigare pe web dar din statisticile blogului arata ca numarul de utilizatori de Internet Explorer este egal cu cei de Mozila FireFox, ceea ce dupa parerea mea este destul de mult .

De ce zic acest lucru, pentru simplul motiv ca Microsoft-ul sau alti programatori descopera din ce in ce mai multe vulnerabilitati in batranul Internet Explorer.

Iata ca asa cum va povesteam cu ceva timp in urma despre vulnerabilitati noi sau vechi descoperite in Internet Explorer el este din nou vulnerabil.

Daca o anumita persoana rau intentionata sa nu ii zic Hacker creeaza sau infecteaza anumite site-uri cu un script prin care utilizatorul este impins oarecum sa apese tasta F1 (cea pentru Help) atunci computerul poate fi infectat cu diferite coduri malitioane.

Aceasta vulnerabilitate poate fi exploatata doar pe 3 sisteme de operare, Windows 2000, Windows Xp si Windows 2003 indiferent de service pack-uri sau varianta de Internet Explorer instalata si cum marea majoritate a computerelor personale sunt Windows Xp atunci eu cred ca e destul de serioasa treaba intr-un fel.

Ca urmare a acestei vulnerabilitati asa cum face Microsoft-ul, eu unul personal va indemn ca atunci cand navigati pe internet si vi se cere sa apasati tasta F1, nu uitati ca sigur sunteti pe un site virusat.

Avand in vedere toate cele spuse pana acum eu am o intrebare daca pot sa ii spun asa sau mai bine spus o curiozitate:

Oare prin vulnerabilitatile noi descoperite care marea majoritate sunt doar in Windows-urile mai vechi printre care si Windows Xp nu e cumva un mod de a omora acest sistem de operare?

Eu unul asa tind sa cred, pentru ca din ce in ce mai multe vulnerabilitati sunt descoperite intr-un timp foarte scurt si cred eu dupa parerea mea ca incearca sa sperie utilizatori in a mai folosi batranul Windows Xp pentru a lasa loc la noi vanzari de Windows 7……… Voi ce credeti, asa sa fie oare?

  1. Hmm..eu cred in 7 ani am folosit maxim 1 an jumatate 2 IE-ul..nu mi se pare deloc user friendly. Tactica cu slabiciuni ale IE-ului e posibil sa urmareasca in parte promovarea Win 7, oricum ritmul de creste al utilizatorilor e destul de alert, insa maj face upgrade de la Vista la 7 si nu de la XP la 7.
    Ar mai fi un aspect..sistemele care suporta Vista, suporta implicit dpdv al resurselor si 7, insa la XP nu mai e acelasi lucru si tb sa isi upgradeze computerul etc.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and