Mandru ca sunt IT-ist Roman

Fara sapaToata lumea stie ca Romania nu mai e de mult tara aia saraca cand vine vorba de un domeniu in care, cel putin 1 membru la 5-10 famili din orase are macar un IT-st fie el in prezent exprerimentat sau inca nu.

De ce am vrut sa subliez acest lucru? Pentru simplul fapt ca noi ca romani, suntem o natie de muncitori chiar daca unii se mai trag si pe “fese”, dar cand vine vorba de dead line-uri, atunci as putea spune ca acestea se duc la bun sfarsit in termenul limita.

Ceea ce ma face mandru ca sunt Roman si IT-st in acelasi timp este faptul ca a aparut recet acest articol: The silicon valley of transylvania, care pe noi ca si natie oarecum ne ridica in slavi si aici pe buna dreptate.

Un al doilea rand ce ma bucura este si faptul ca lumea a dat uitarii ca noi intr-un moment dat al celor 25 de ani de dupa revolutie aveam un HackerVille. Un oras caruia i s-a pus o stampila in frunte cum ca ar fi cel mai de temut oras in ceea ce reprezinta fraudele de orice fel din domeniul IT, insa in prezent acesta a ajuns un oras in care nimic nu se mai intampla.

Pur si simplu a devenit un oras fantoma din care toti copii cu ceva carte pleaca spre a avea un viitor mai bun si asta doar pentru simplul fapt ca cei care il conduc/l-au condus nu au/avut nici o viziune cu toate ca acesta este in centrul tarii si sper ca in cativa ani sa fie pus pe traseul celei mai circulate autostrazi din Romania.

Pe langa acest aspect, noi Romanii, chiar avem o gramada de feciorasi care se descurca bine, daca nu chiar foarte bine pe la olimpiade, asta pe langa cei care isi fac job-ul zi de zi si incep cu pasi timizi sa isi faca un bussiness personal.

In incheiere, tare as dori ca Romania sa devina Silicon Valley of Europe cu toate ca acest aspect ar fi putin cam tricky. daca acest guvern nu isi va da seama ca si locurile de munca din agricultura vor trebui scutite de impozit. daca industrie nu mai avem.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and